Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal estreteix lligams amb l’i2Cat per consolidar el desenvolupament del 5G

1 juliol 2021 · Noticies

Demà dos de juliol farà un any que es va presentar l’Àrea 5G Terres de l’Ebre, una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb el suport de Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT i el lideratge local del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. I per ratificar el compromís amb aquell projecte, ahir al vespre, el ple del Consell Comarcal va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració amb l’i2Cat per al desenvolupament d’accions d’innovació tecnològica i de recerca en l’àmbit de les tecnologies digitals avançades i de les tecnologies de la societat digital.

“Els últims mesos ja hem fet molta feina per dinamitzar les empreses de la comarca i dels sectors tecnològics vinculats a la tecnologia 5G. I avui hem aprovat la formalització un conveni marc amb l’i2CAT per poder continuar amb el desplegament de la tecnologia 5G a la nostra comarca”, va explicar Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. De fet, en el mateix ple també es va donar el vistiplau a l’aprovació del document tècnic per al projecte d’habilitació de la nau del Polígon Industrial Molló (propietat del Consell Comarcal) com a nou espai Coebrelab laboratori rural equipat amb tecnologia 5G. I és que amb aquest document es podrà licitar el subministrament de les antenes indoors i del sistema de servidors per a la posada en servei del projecte i la implantació d’empreses tecnològiques a la comarca.

Suport a l’amnistia
L’amnistia dels presos independentistes va centrar una de les mocions del ple, presentada pels grups polítics d’Esquerra Republicana de Catalunya i Junts. El text va aconseguir la majoria amb el suport de les dues formacions independentistes. La moció expressava que “el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal. La llibertat d’expressió, de reunió i manifestació, de participació política per mitjà de l’elecció de representants o per l’expressió directa d’una decisió, constitueixen mecanismes bàsics i essencials d’una societat democràtica”. Així mateix, reclamava “l’aprovació per part de les Corts espanyoles d’una Llei d’Amnistia que, sense renunciar a l’exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret d’autodeterminació, comporti l’extinció de qualsevol mena de responsabilitat penal i administrativa, inclosa la del Tribunal de Comptes”.

Coincidint amb l’equador de la legislatura i el relleu de consellers comarcals, en el ple d’ahir van presentar la renúncia al càrrec Montserrat Pagès Bordera (JUNTS), Vera Llombart Sanjuan (ERC-AM) i Jordi López Leor (PSC-PROGRÉS) i va prendre possessió del càrrec de conseller comarcal José Luis Aparicio Escorza (PSC-PROGRÉS). La presidenta de l’ens va donar la benvinguda al nou conseller i va agraïr la dedicació i la feina feta als consellers i conselleres sortints.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: