Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal aposta per la transformació digital de les empreses de la Ribera

30 juny 2021 · Noticies

Aquesta setmana ha començat el primer dels sis seminaris de transformació digital per a empreses, que organitza el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en el marc del projecte Ribera d’Ebre Viva. “L’arribada de la crisi sanitària de la COVID-19, ha provocat una sotragada molt important a les empreses, però especialment a totes aquelles que tenen un negoci a peu de carrer amb un punt de venda. Els nous hàbits que està adoptant la població en resposta a aquesta crisi sanitària obliguen a les empreses a millorar la seva digitalització per poder fer arribar millor la seva oferta als seus clients actuals i potencials”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El cicle s’ha iniciat amb el curs de Marqueting online i xarxes socials, que té una durada de 24 hores i en el qual es treballarà el funcionament i les singularitats de cada una de les xarxa social, la generació de continguts per arribar al públic objectiu, l’organització de la comunicació online i les tècniques per treure el millor rendiment de cada eina. Al primer curs hi participen vint-i-cinc empreses de la comarca del sector de l’alimentació, el turisme, la cultura i els serveis, entre d’altres. El seminari serà una eina que permetrà realitzar un bon acompanyament a les empreses en el seu procés de transformació digital, per millorar la seva comunicació digital, amb l’objectiu de posicionar-se millor al mercat i poder mantenir o millorar les seves vendes. 

Després d’aquest primer seminari, en realitzarem 5 mes, d’una durada més curta: Introducció al comerç electrònic (8 hores); Introducció a la publicitat a internet (6 hores); Nous clients i màrqueting per aquests (5 hores); Utilització del WhatsApp bussiness, Bizum, Stipe, Paypal… (4 hores) i Fotografia i imatge a les xarxes (9 hores). Les empreses que participin dels seminaris, podran sol·licitar un assessorament individualitzat en l’àmbit que estimin que necessitin mes suport.

Curs de peó de molí i celler
D’altra banda, aquest mes de juny i dins el projecte Ribera d’Ebre VIVA, també s’ha organitzat un curs de peó de molí i celler de 125 hores. Aquesta formació teòrica i pràctica s’ha desenvolupat en diversos cellers i molins de la comarca, és fruit de la col·laboració público-privada i està directament relacionada amb la manca de mà d’obra professionalitzada en aquests sectors. En la clausura del curs, Gemma Carim ha aprofitat per animar a les persones que busquen feina a “seguir formant-se i a aprofitar el suport que des del Consell Comarcal a través del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral es dóna a les persones que busquen feina”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: