Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre participa en la jornada LGTBI unitària a les Terres de l’Ebre

23 juny 2021 · Noticies

Lectura, pintura i circ, aquestes són algunes de les activitats que ahir a la tarda es van programar a l’embarcador d’Amposta com a acte previ per commemorar el dia mundial de l’orgull LGTBIQ que se celebra el 28 de juny. La jormada, que portava per lema ’Sense etiquetes’, va estar organitzada pels Serveis d’Atenció Integral (SAI) d’Amposta, Tortosa, els consells comarcals de les de les quatre comarques de l’Ebre, juntament amb l’associació Les Arremblades, LGTEbre i l’Àrea per la Igualtat de Tracte i no discriminació LGBTI de la Generalitat de Catalunya.

“Cal tenir molt present el món rural, on el nombre de persones del col·lectiu LGTBI és menor i està més disseminat, ajudant a disposar d’espais de trobada i oferir serveis de suportu i promoure activitats que ajudin a visualitzar-lo des de l’administració de proximitat”, va llegir la consellera Meritxell Margalef en el manifest institucional i com a representant del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

L’acte es va organitzar per fer pedagogia als més petits sobre el col·lectiu LGTBIQ, estigmatitzat durant molt anys per la invisibilitat i penalització que hi ha hagut cap a les persones que no han seguit els rols imposats durant segles. L’educació és la eina clau per evitar les discriminacions generades pel desconeixement, per això des de ben petites les persones han de créixer en un entorn que té en compte les diferents maneres de ser.

A les 18.30 h es va poder gaudir de contacontes educatius explicats per l alumnat del curs formatiu d’educació infantil de l’Institut Montsià. A més, hi va haver una fira de llibres de temàtica LGTBIQ i feminismes.Paral·lelament els infants també van poder pintar-se un arc de Sant Martí, símbol representatiu del col·lectiu, en l’activitat que van dur a terme les escoles d’Art d’Amposta i Móra d’Ebre. Per la seva banda, l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta va oferir una actuació de circ. Durant la jornada també es va poder veuré l’exposició itinerant ’Vull ser qui sóc’ de l’Àrea LGTBI. A partir de les vuit del vespre el grup artístic ’Els dilluns d’art al forn’ va conduir una lectura de textos. Finalment, l’acte va acabar amb la presentació del vídeo ’La diversitat és riquesa’ i l’actuació musical de la cantautora Montse Castellà.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: