Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La marca ‘Degusta Ribera d’Ebre’ fa un bon balanç del seu pas per la Fira ÀPAT Tarragona

16 juny 2021 · Noticies

La marca ‘Degusta Ribera d’Ebre’ —impulsada del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre— fa un bon balanç de la seva participació en la Fira ÀPAT Tarragona. I és que el cap de setmana passat deu productors d’oli, vi, mel, pastes, safrà i cervesa de la comarca han participat a aquest certamen agroalimentari, amb l’objectiu promoure els productes que es produeixen i s’elaboren a la comarca. “Ha estat la primera vegada que el Consell Comarcal participa en una fira d’aquestes característiques. Hem donat a conèixer el producte i, sobretot, hem aconseguit fer pinya entre les empreses agroalimentàries de la comarca que hi han participat”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal. Els productors han exposat les seues elaboracions en un mateix estand i sota el paraigua de la marca ‘Degusta Ribera d’Ebre’, el segell creat fa uns mesos dins del projecte Ribera d’Ebre VIVA del Consell Comarcal.

Els visitants de la fira van tenir l’oportunitat de conèixer l’ampli ventall de productes agroalimentaris de la Ribera d’Ebre. Entre les activitats de la fira, va destacar el showcooking monogràfic de diumenge a la tarda, en el qual Roger Vizcarri (xef de l’Hostal Gastronòmic La Creu de Móra d’Ebre) va cuinar plats com el gaspatxo de cireres de la Ribera amb escabetx de maduixes i crema de formatge curat, una versió de la clotxa riberenca i el licor de cervesa Ginesart, amb mascarpone i crumble d’ametlla. Amb aquestes elaboracions, Vizcarri va promoure el consum del producte local i va animar els assistents a visitar la Ribera d’Ebre i participar de les activitats gastronòmiques que s’hi celebren.

Fira ÀPAT és una fira d’alimentació i la gastronomia catalana nascuda a Barcelona el 2015, en la qual productors i elaboradors agroalimentaris catalans de qualitat presenten els seus productes. Enguany la fira ha arribat per primer cop a Tarragona i per això, el cap de setmana passat, el Recinte Firal de Tarragona es va omplir de productes alimentaris de proximitat.

Els productors que hi han participat són:

AGRÍCOLA SANT DOMINGO DE RASQUERA (Rasquera).
Oli d’oliva verge extra de varietat farga, morruda, fulla de salze, reguers, empeltre i arbequina.
GRUP NATURA FREIXE (Flix). Oli d’oliva verge extra i ecològic
OLEUM NATURALE (Rasquera). Oli d’oliva verge extra d’arbequina de producció ecològica.
BIOPAUMERÀ (Rasquera). Vins ecològics de les varietats de cabernet sauvignon i garnatxa negra.
MOLÍ DE RUÉ (Vinebre). Vins de les varietats macabeu, garnatxa, moscatell i syrah, vimblanc i vi dolç.
VINS I OLIS SUÑER (Ginestar). Vins monovarietals de les varietats merlot i macabeu.
MEL SOMPER (Riba-roja d’Ebre – Flix). Mel i derivats, vinamelagre de mel tradicional, ecològic i de poma, hidromel i xocolates
LES PASTES DE LA ROSER (Garcia). Pastes i pastissos tradicionals (ensaginades d’ametlla, carquinyols i coca d’avellanes)
SAFRÀ PAUMERÀ (Rasquera). Safrà i derivats com licor de safrà (crema de safrà, pastissets, mel de safrà, oli i vinagre de safrà)
GRUP NATURA FREIXE (Flix). Cervesa amb tocs de menta i regalèssia
CERVESA GINESART (Ginesart). Licor de cervesa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: