Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reivindica la protecció del col·lectiu de les persones grans

15 juny 2021 · Noticies

Avui, 15 de juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i els Maltractaments a les Persones GransPer aquest motiu, aquest migdia el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha organitzat a la seva seu de Móra d’Ebre un acte institucional per commemorar-lo. “Volem sensibilitzar la població i reivindicar la necessitat de protegir al col·lectiu de les persones grans, a les que aquesta pandèmia també les ha exposat a un fort revés, i ha fet que augmenti el risc de la pobresa, discriminació i aïllament, com alerta Nacions Unides. Els nostres grans necessiten el nostre afecte i sobre tot el nostre respecte, avui i sempre”, ha explicat la presidenta Gemma Carim.


“Si bé és un tema tabú, el maltractament a les persones grans ha començat a guanyar visibilitat a tot el món, és un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones. És un problema social generalitzat que pot afectar a una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament a la població femenina”, deia el manifest que ha llegit Ramon Sabaté, Delegat Nat del Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Cal posar fil a l’agulla i en les associacions hem de treballar perquè no es facin realitat els aires pessimistes que es respiren. La gent més gran de seixanta-cinc anys, som un 20% de la població i som prou vàlids per defendre els nostres drets com a persones, sense mirar l’edat que tenim”, concloïa el text.

Per la seva banda, Anna Rel, coordinadora de l’Àrea d’atenció i serveis a les persones del Consell Comarcal ha presentat la Guia Territorial de les Terres de l’Ebre per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans. Aquest document recull els protocols elaborats a partir del treball en xarxa de diverses administracions i exposa els protocols específics d’abordatge que s’han d’activar quan es detecta un cas de maltractament ja en serveis d’atenció a la gent gran o en el mateix nucli familiar.

Finalment, Teresa Agné, consellera de l’àrea d’Atenció i Serveis a les persones del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha presentat el vídeo de la companya de sensibilització promoguda per la Generalitat de Catalunya: “Mitjançant aquest vídeo volem fer difusió i sensibilitzar tota la població per evitar qualsevol forma d’abús o maltractament cap a les persones grans”. El vídeo ha estat enregistrat per l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat , la Xarxa de Comarques i hi ha participat la Comissió Permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Ribera d’Ebre. De fet, una de les seqüències de l’audiovisual està enregistrada a la façana fluvial de Miravet. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha estat l’únic dels ens comarcals de les quatre comarques de l’Ebre que s’ha sumat a la iniciativa i un dels pocs de la demarcació de Tarragona, al costat de la Conca de Barberà i el Baix Penedès.

 

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: