Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Polítiques Digitals i Territori millorarà el transport públic per carretera a la Ribera d’Ebre a partir de dilluns vinent

11 juny 2021 · Noticies

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori millorarà i modificacarà l’oferta actual de transport públic a la Ribera d’Ebre per oferir un servei més potent, atractiu i amb més opcions pels usuaris. La proposta, que es va presentar recentment al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, preveu un increment de l’oferta a l’eix de la C-12 nord amb una millora de la coordinació horària, així com un increment d’oferta amb el Baix Camp i el Tarragonès.

Pel director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni: “amb aquest increment de servei a l’eix de la C-12 es milloren molts aspectes de la comarca de la Ribera d’Ebre i s’amplien les possibilitats de mobilitat amb transport públic de la seva ciutadania”. Saldoni ha explicat que tot plegat “permet, per exemple, la connexió amb l’Institut de Móra d’Ebre i més servei al llarg del dia, tant en dies lectius com no lectius, així com la possibilitat de fer transbordament per a desplaçar-se a primera hora del matí cap a altres capitals com Gandesa, Tortosa, Falset, Reus, Tarragona i Barcelona i permetre’n la tornada per la tarda. A més, també s’impulsen les connexions en transport públic amb les comarques del Baix Camp i el Tarragonès”.

La proposta és fruit de l’Enquesta Mobilitat Quotidiana (EMQ 2019) per orientar les propostes del Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, realitzada durant l’any 2019 en el marc del treball de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre. La nova EMQ 2019 permet fer un anàlisi de mobilitat de corredors per analitzar si l’oferta de transport públic està en coherència amb la demanda de mobilitat. D’altra banda, l’objectiu de Pla Director de Mobilitat, actualment en redacció, és definir les línies mestres que han d’orientar les actuacions de les administracions per assolir una mobilitat més sostenible.

Més expedicions i millora de la coordinació horària a partir del 14 de juny

En concret, a partir del 14 de juny es posaran en marxa les següents millores:

  • Afegir 4 noves expedicions en període lectiu que se sumen a les 9 existents, configurant una oferta total de 13 expedicions en lectius. En període no lectiu també s’incrementen a 13 expedicions diàries. Aquest increment soluciona el gran salt d’horaris existent actual de 7 hores sense servei entre les 8:45 hores i les 15:40 hores pels lectius i entre les 8:00 i les 14:00 pel període no lectiu.
  • Durant el període lectiu, hi hauria una nova expedició amb arribada a les 7:40 a Mora d’Ebre, cosa que permetria l’entrada dels estudiants al Institut de Móra d’Ebre.
  • Enllaç amb la línia de rodalies R-15 a Móra la Nova, especialment als veïns de La Torre de l’Espanyol, Vinebre i Garcia que no disposen d’estació ferroviària.
  • La proposta suposa també una ampliació de la cobertura temporal de l’oferta per la franja horària de les tardes; això és especialment interessant en període no lectiu, per la mobilitat més associada a l’oci.
  • Ajustos horaris que permeten un increment notable de correspondències a Móra d’Ebre, en especial per desplaçar-se a primera hora del matí cap a altres capitals comarcals com Gandesa, Tortosa, Falset, Reus, Tarragona i Barcelona i per permetre la tornada per la tarda.
  • També s’afegirà 2 noves expedicions a Tivissa en període lectiu, passant de 8 a 10 expedicions.
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: