Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Mobile Week arriba a la Ribera amb 25 activitats per reflexionar sobre les oportunitats que ofereix la tecnologia

9 juny 2021 · Noticies

Per tercer any consecutiu la Ribera acollirà activitats de la Mobile Week Catalunya, un esdeveniment que va nàixer el 2017 impulsat per la Mobile World Capital i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa té per objectiu apropar la tecnologia a la societat a través d’activitats gratuïtes, plantejar espais de reflexió i participació per afrontar el nostre present digital més informats i capacitats. Als pobles de la Ribera d’Ebre s’han programat dotze activitats prèvies (del 16 de juny al 18 de juny) i tretze actes (del 21 de juny al 23 de juny), durant la Mobile Week Catalunya, pròpiament. “Algunes són en format presencial i d’altres telemàtiques. N’hi ha d’especialitzades i d’altres obertes a tota la ciutadania. Tothom hi podrà trobar el seu espai, perquè hem pensat accions per a totes les edats”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Totes les activitats es poden consultar al web https://mweek.com/ribera-debre/.

S’hi abordaran temes com l’aplicació del 5G Rural en el món dels drons o en la salut digital; es parlarà de la gestió de dades i la transparència en ajuntaments petits, i del teletreball. “També hi haurà activitats orientades a la innovació social digital per a escoles i a la implantació del comerç electrònic o sobre les energies renovables. M’agradaria destacar el debat sobre el futur de la tecnologia 5G rural que es podrà escoltar per internet i a Cadena Ser – Móra D’Ebre”, ha explicat Miquel Vila, coordinador del departament d’informàtica del Consell Comarcal. “Volem reforçar l’aposta de la comarca pel desplegament de la tecnologia 5G”, ha remarcat Carim.

“La Mobile Week va néixer el 2017 a Barcelona, però des de fa tres anys ha crescut també al territori. La tecnologia és una palanca d’oportunitats també ciutats mitjanes i pobles més petits”, ha recordat Cristina Colom, directora de Digital Future Society de Mobile World Capital Barcelona, que ha incidit en la idea d’apropar la tecnologia a la ciutadania i a tots els racons del país. “Tot Catalunya ha de ser un territori connectat i innovador. I la Ribera d’Ebre és un referent en aquest àmbit”, ha afegit Joana Barbany, directora General de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

De fet, en el certamen hi participaran cinc municipis de la demarcació de Barcelona; cinc de la Catalunya Central; quatre de la demarcació de Girona; dos de Lleida; un de l’Alt Pirineu i la comarca de Ribera d’Ebre. “La Ribera serà l’única comarca al complet que forma part de la Mobile Week i l’única representant de la demarcació de Tarragona”, ha recordat Gemma Carim.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: