Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’institut de Móra d’Ebre oferirà un nou mòdul formatiu de 5G dins del Cicle Formatiu d’informàtica

1 juny 2021 · Noticies

La directora territorial d’Educació, Montserrat Perelló, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el director de l’Institut Julio Antonio, Joan Salvador, han presentat avui el nou mòdul formatiu sobre Tecnologia 5G que s’implementarà el proper curs 2021-2022 dins el Cicle Formatiu de Tècnic en Sistemes Microinformàtica i Xarxes a l’institut de Móra d’Ebre.


Com ha explicat Montserrat Perelló, per tenir “una formació professional competitiva hem de, d’una banda, afavorir que l’oferta educativa evolucioni i, d’altra banda, vincular-la als agents econòmics i empresarials de l’entorn per tal que els nostres joves puguin formar-se i treballar al territori”. En aquest sentit, l’objectiu del nou mòdul és crear professionals que treballin en el desenvolupament d’aquesta tecnologia a la comarca, que des del passat juliol és el nucli central de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre.

La iniciativa de crear aquesta nova oferta neix de la col·laboració del Departament d’Educació i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, tal i com ha concretat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, durant la presentació “hem aconseguit que tots els agents implicats, el Departament d’Educació, l’Ajuntament de Móra d’Ebre, l’Institut Julio Antonio, el Centre de recerca, innovació i transferència de coneixement (CRITC) i el Consell Comarcal, hagin sumat esforços per aconseguir una oferta formativa adaptada als sectors endògens de la comarca i a aquells que dinamitzaran el territori en el futur”.

Joan Salvador, director de l’Institut Julio Antonio, ha agraït que les institucions hagin impulsat aquesta oportunitat i ha explicat que l’equip directiu la va rebre molt positivament, perquè sovint als centres de les zones rurals els es difícil de mantenir l’oferta formativa. Des de l’Institut han comunicat que durant el període de preinscripció van rebre 21 sol·licituds de plaça i preveuen que durant la inscripció que s’obrirà al mes de setembre aquesta xifra augmenti.

Segons ha detallat Mireia Simón, professora del cicle, el mòdul ocuparà 65 hores lectives dins del pla d’estudis del cicle i està dividit en dos parts: una, centrada en la part del hardware (desplegament de la xarxa, dispositius 5G, etc.) i, l’altra, dirigida especialment als servidors al núvol i tot el que fa referència al cloud. La part teòrica es durà a terme a l’aula, mentre que, la part pràctica, que requereix de material específic, s’impartirà al polígon del Molló, situat entre Móra la Nova i Tivissa, i que ja és el laboratori neuràlgic del 5G a les Terres de l’Ebre.

La presidenta del Consell Comarcal ha destacat la implicació de totes les institucions per fer possible la iniciativa, en un any especialment complicat degut al context de pandèmia i ha deixat la porta oberta a que, la formació específica en 5G. De fet a la formació de docents que ha impartit l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV sobre 5G, a més de professorat de l’Institut de Móra d’Ebre, hi han participat també docents de l’Institut de Flix i s’està treballant per encaixar formació en 5G i en digitalització als Cicles Formatius que s’hi imparteixen.

En aquesta línia, Perelló ha explicat com a nivell territorial de les Terres de l’Ebre s’han establert 4 eixos de treball bàsic per fer que “la formació professional del segle XXI a casa nostra sigui clau en la inserció laboral dels joves”. Els eixos són el sector agroalimentari, al turisme i al lleure, a l’energia i els serveis digitals i multimèdia, els 3 primers singulars del territori i el quart, un “eix fonamental per assegurar la competitivitat de qualsevol empresa avui en dia”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: