Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reinvindica la importància de les llars d’infants de les zones rurals

1 juny 2021 · Noticies

Durant el primer ple presencial celebrat des de la passada tardor, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat la moció per instant a la Generalitat de Catalunya a assumir el finançament de l’escolarització de 0 a 3 anys de les llars d’infants de les zones rurals.

Aquesta moció arriba després que s’hagi realitzat una prova pilot en diversos municipis riberencs per integrar l’ensenyança de 0 a 3 anys en el sistema d’educació obligatòria a partir dels 3 anys que gestiona la Generalitat. La prova pilot es va realitzar a La Torre de l’Espanyol, Vinebre, Garcia i Ginestar amb l’objectiu de realitzar un win win entre ambdós ens educatius i la valoració va ser positiva. Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal, ha destacat que “és una via a explorar per mirar de crear sinèrgies entre les llars d’infants i les escoles, per tal d’optimitzar recursos i assegurar un servei bàsic al qual municipis petits, amb molt pocs nens i nenes entre 0 i 3 anys, han de destinar-hi un percentatge alt dels seus recursos”.

A la sessió també s’ha aprovat la concessió d’ajuts econòmics a les famílies amb nens i nenes en edat escolar pel curs 2021-2022, en matèria de menjador escolar i per a l’adquisició de llibres, així com d’ajudes que afavoreixin l’assistència a les llars d’infants durant el curs 2021-2022. Aquesta és una mesura de continuïtat respecte a anys anteriors tant pel que fa al pressupost com a les característiques de les ajudes.

Durant el ple també s’ha fet valoració de les últimes accions realitzades, entre elles la celebració d’Ebre Lumen, el festival de videomaping i natura que per primera vegada ha celebrat la comarca i que ha projectat 13 audiovisuals en entorns naturals i culturals de 12 pobles i ha reunit més de 1.500 espectadors. En aquest sentit, Gemma Carim ha fet una molt bona valoració de la primera edició i ha volgut agrair a l’organització i, especialment a l’equip tècnic la dedicació. A més ha destacat que es vol donar continuïtat a aquest projecte i per això s’ha impulsat la formació professional d’aquesta tècnica artística audiovisual: “volem formar a gent de la Ribera d’Ebre perquè puguin ser els habitants del territori qui faci possible la propera edició d’Ebre Lumen”, ha destacat la presidenta del Consell Comarcal.

Per últim, el conseller Xavier Sabaté Ibarz del grup Progrés – PSC ha presentat la renuncia al seu càrrec després de 2 anys a l’ens comarcal per tal que una altre regidor/a del seu grup, passi a formar part del Consell Comarcal al seu lloc a partir del proper ple. La presidenta del Consell Comarcal i els portaveus li han agraït aquests dos anys de dedicació a la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: