Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

ACUDAM entrega oliveres solidàries als pagesos de la Ribera d’Ebre afectats pels incendis de 2019

28 maig 2021 · Noticies

L’any 2019, ACUDAM va posar en marxa una iniciativa solidària amb els productors afectats per l’incendi a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. L’entitat, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, va promoure l’apadrinament d’oliveres dels propis vivers, amb l’objectiu de poder-les fer arribar als pagesos i pageses amb propietats cremades. Amb la implicació ciutadana d’arreu del país, el projecte va aconseguir l’apadrinament de 2.650 arbres. Aquest divendres, el Centre d’Empreses de Flix ha acollit l’acte d’entrega de 850 oliveres als agricultors dels municipis de Flix, La Torre de l’Espanyol, La Palma d’Ebre i Vinebre. També hi han assistit representants polítics dels ajuntaments i del Consell Comarcal. Angelina Roure, presidenta d’ACUDAM, ha destacat “la ràpida resposta de la ciutadania, que amb pocs dies es va sumar al projecte”. “Això ha servit per constatar que som un país solidari”, ha explicat.

Per cada donatiu de 5 €, els pagesos rebran tres oliveres. En representació dels pagesos de la comarca, Paco Carrasco, ha agraït el suport i ha invitat les institucions a continuar netejant i protegint dels boscos. Precisament, Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha volgut posar en relleu “les tasques de neteja, els arranjaments de camins i els plans d’ocupació per ajudar els pagesos tornar a posar en marxa les finques i evitar el seu abandonament”.

Precisament, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en coordinació amb els municipis ha gestionat la distribució de les oliveres entre els pagesos. Les quatre pobles ja van obrir un període d’inscripcions perquè aquells agricultors interessats puguin beneficiar-se d’aquesta iniciativa. De les 850 oliveres assignades a la Ribera d’Ebre, 400 aniran destinades al municipi de Flix (que va ser el més afectat del foc) i 150 a cada una de les altres poblacions.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: