Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal i la Generalitat treballen per millorar el transport públic per carretera a la Ribera d’Ebre

20 maig 2021 · Noticies

Durant l’any 2019, i en el marc de treball de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, el Departament de Territori i Sostenibilitat va dur a terme una Enquesta de Mobilitat Quotidiana per orientar les propostes del Pla Director de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, actualment en redacció. Fruit d’aquella diagnosi en l’àmbit específic de la comarca de la Ribera d’Ebre, la Generalitat proposa un increment de l’oferta a l’eix de la C-12 nord amb una millora de la coordinació horària, així com un increment d’oferta amb el Baix Camp i el Tarragonès.

Amb tota la informació analitzada, el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha presentat a la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, una millora i modificació de l’oferta actual de transport públic per oferir un servei més potent, atractiu i amb més opcions pels usuaris. Així es proposa un increment d’expedicions en tots els municipis de l’eix de la C-12 nord, la millora de la coordinació horària i quatre noves expedicions en període lectiu que se sumen a les nou existents. D’aquesta manera, s’oferirien tretze expedicions en dies lectius, que a més, es mantindran en dies no lectius. Aquest increment solucionaria el gran salt d’horaris actual de set hores sense servei entre primera hora del matí i primera de la tarda. Durant el període lectiu, hi hauria nova expedició amb arribada a les 7:40 a Mora d’Ebre, cosa que permetria l’entrada dels estudiants a l’Institut de Móra d’Ebre. A més, s’inclouria un enllaç amb la línia de Rodalies R-15 a Móra la Nova, per oferir servei especialment als veïns de La Torre de l’Espanyol, Vinebre i Garcia que no disposen d’estació de trens.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha fet una bona valoració de la proposta de les noves rutes: “La manca de connectivitat entre pobles, capital de Comarca i el Camp de Tarragona era un dels punts febles que havíem detectat en els grups de treball del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre. De fet, des del Consell Comarcal fa més d’un any que havíem fet peticions de millora i estem contents de la manera com s’ha resolt”.

Increment d’oferta amb el Baix Camp i el Tarragonès // Tots aquests ajustos horaris permetrien un increment notable de correspondències a Móra d’Ebre, en especial per desplaçar-se a primera hora del matí cap a altres capitals comarcals com Gandesa, Tortosa, Falset, Reus, Tarragona i Barcelona i per permetre la tornada a la tarda. A més, es proposa doblar l’oferta existent entre Móra d’Ebre, Reus i Tarragona, passant de les 4 expedicions actuals a 8 expedicions en els dos sentits. Les noves expedicions estarien coordinades amb l’oferta millorada a la Ribera d’Ebre, i permetrien així la comunicació de tota la comarca amb el Baix Camp i el Tarragonès.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: