Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre, seu de la ‘Mobile Week Catalunya’ per tercer any consecutiu

18 maig 2021 · Noticies

Entre final de juny i principi de juliol, La Mobile Week Catalunya tornarà a la Ribera d’Ebre. La comarca ha rebut amb satisfacció la decisió dels organitzadors que per tercer any consecutiu han situat la Ribera entre els territoris catalans pioners en la difusió de les noves tecnologies entre la ciutadania. En el certamen, hi participaran cinc municipis de la demarcació de Barcelona; cinc de la Catalunya Central; quatre de la demarcació de Girona; dos de Lleida; un de l’Alt Pirineu i la comarca de Ribera d’Ebre. Per tant, la Ribera serà l’única comarca al complet que forma part de la Mobile Week i l’única representant de la demarcació de Tarragona.

Foto de grup de la presentació de la Mobile Week Catalunya 2021

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i Mobile World Capital Barcelona han presentat al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona el contingut de la Mobile Week Catalunya 2021, un acte en el qual hi han participat el vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jesús Álvarez i cap de l’Àrea TIC, Josep Miquel Vila. Les activitats se celebraran les setmanes del 21 al 27 de juny i del 5 a l’11 de juliol, depenent dels territoris, amb l’objectiu d’apropar la tecnologia a la societat a través d’activitats gratuïtes, plantejar espais de reflexió i participació que permetran adquirir eines i coneixements per afrontar el nostre present digital més informats i capacitats. A la Ribera d’Ebre s’han programat setze activitats en vuit pobles, en les quals s’abordaran temes com l’aplicació del 5G Rural en el món dels drons, en la salut digital i els jocs amb codis QR. També hi haurà activitats orientades a la innovació social digital per a escoles i a la implantació del comerç electrònic. Tot plegat servirà per reforçar l’aposta de la comarca pel desplegament de la tecnologia 5G.

En la seva intervenció, el conseller de Polítiques Digitals , Jordi Puigneró, ha ofert “un reconeixement especial als alcaldes i alcaldesses, als municipis i les comarques que han entès que la tecnologia, és un accelerador del progrés; un aliat imprescindible en la millora de les seves viles i ciutats”. Puigneró també ha remarcat que “la tecnologia, avui, pot permetre millorar, i molt, la governança de les ciutats, però també desenvolupar una nova economia digital que permeti crear oportunitats i arrelar-nos en el territori”. En la seva intervenció, el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha volgut destacar la importància de que, aquest any, amb Mobile Week Catalunya s’aconsegueixi ampliar la capil·laritat d’un projecte que ha demostrat ser un èxit: “plantegem diferents espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom per connectar les eines que ens ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats dels ciutadans”. I subratlla que tot això no seria possible sense “l’interès i l’impuls dels ajuntaments i ens municipals que fan créixer la iniciativa”. Les properes setmanes el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre detallarà les activitats programades a la comarca.

El conseller Puigneró durant la presentació de la Mobile Week 2021

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: