Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre reivindica el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia amb una pintada de murals i tallers per a joves

17 maig 2021 · Noticies

Avui, 17 de maig, se celebra el Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia en commemoració de la desclassificació de l’homosexualitat com a malaltia mental per part de l’Organització Mundial de la Salut el maig de 1990. La Ribera d’Ebre s’ha adherit a aquesta jornada amb la lectura del manifest institucional per part de la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, de la consellera de servei a les persones, Teresa Agné, i del regidor d’Educació de Móra d’Ebre, Raúl Olivan. En la lectura han recordat que “cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives”.

Paral·lelament, enguany es vol visibilitzar aquesta reivindicació amb la pintura de murals amb grafits a tots els pobles de la comarca. El projecte vol reflectir d’una manera igualitària, inclusiva, solidària i justa, les diferents maneres d’entendre i viure la vida des de diferents perspectives de gènere, racial, opció sexual, edat, classes socials i religió.

Els encarregats de donar forma a aquests murals seran els dos membres del duo pictòric Alasombra que han començat la primera pintada avui mateix a Móra d’Ebre en un dibuix que interpel·larà l’espectador a través de les ‘cares’ representades de dues meitats: “conceptualitzarem els murals en dues parts i cadascú de nosaltres en pintarà una fent ús dels seus recursos tècnics i del seu llenguatge, això si sempre a partir de la gamma cromàtica que ens dona la bandera lgtbiq+”.

També, al voltant del dia internacional contra l’homofòbia, gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia, l’Oficina de Joventut, el SIAD i el SAI de la Ribera d’Ebre, en col·laboració amb la Creu Roja, han programat activitats a centres escolars i instituts de la comarca els pròxims dies. Es tracta de tallers sobre coeducació i LGTBI+ que posen èmfasi en les relacions per tal d’eradicar les violències i conèixer nous models de relació més sans. Les activitats programades són les següents. Totes aquestes activitats s’agrupen sota el lema “la diferència és el que ens acaba fent a tothom igual: simplement persones” i el l’etiqueta #alariberasomquivolemser.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: