Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El festival Ebre Lumen obre inscripcions als cursos de formació sobre ‘videomapping’

11 maig 2021 · Noticies

Fa un mes que la Ribera d’Ebre va donar tret de sortida a la primera edició de l’Ebre Lumen, el festival audiovisual de primavera especialitzat en la tècnica del vídeo mapatge (en anglès videomapping), amb projeccions d’imatges animades i de gran format sobre el patrimoni natural lligat al riu Ebre. Però més enllà de les projeccions videoartístiques, Ebre Lumen també vol apostar des de la primera edició per la formació de nous creatius. Amb aquest objectiu s’han organitzat un taller professional —presencials i per streaming— per a artistes que vulguin aprofundir en aquesta tècnica artística audiovisual.

Així, els dissabtes de la segona quinzena de maig (dies 15, 22 i 29), la Sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acollirà un curs gratuït de deu hores, repartides entre els tres dies, per conèixer els conceptes fonamentals —pràctics i teòrics— d’aquesta tècnica audiovisual. S’abordaran les característiques del procés de mapatge de superfícies, aplicacions artístiques, història del vídeo mapatge i l’ús del programari i d’equips, entre d’altres. A més, el curs inclourà el desenvolupament d’un projecte tècnic bàsic i serà impartit per Ricardo Cançado, VJ Electroiman, coordinador dels artistes participants en l’edició 2021 d’Ebre Lumen Ribera d’Ebre. L’objectiu és que a partir de l’edició 2022 d’Ebre Lumen, els alumnes d’aquest curs i d’altres que es faran durant els propers mesos siguin una part de la base artística del certamen. Es pretén doncs crear una pedrera de vídeo creatius (també anomenats visualists), que disposin d’una plataforma on aprendre, millorar i on presentar els seus projectes.

El videojockey brasiler resident a Barcelona des de fa anys, Ricardo Cançado, multipremiat en els certàmens de vídeo mapatge internacionals més importants i un dels referents internacionals en aquesta disciplina, serà l’encarregat d’impartir el curs obert a vint-i-cinc persones, dotze en format presencial i tretze via telemàtica a través d’una plataforma de videoconferència tancada. Per participar-hi caldrà demostrar una experiència mínima en algun d’aquests programaris: Adobe Premiere, Motion Graphics, After Effects, Cinema 4D, Illustrator o Photoshop. Els interessats caldrà que enviïn un correu a ebrelumen@riberaebre.org i adjuntin un currículum artístic i una explicació dels seu interès i objectius en projectes de vídeo mapatge. L’organització seleccionarà aquells participants amb millors condicions per aprofitar al màxim la formació. Tots els detalls del festival i del curs es poden consultar a http://ebrelumen.riberaebre.org

Un èxit de públic // En aquesta primera edició d’Ebre Lumen ja s’han pogut veure vuit de les tretze projeccions previstes, dues per setmana, una en divendres i l’altra en dissabte i en espais naturals de les poblacions de Móra d’Ebre (seu Consell Comarcal), Miravet, Vinebre, La Serra d’Almos, Flix, Riba-roja d’Ebre, Móra d’Ebre i Móra la Nova. Malgrat les restriccions imposades per la pandèmia i el límit d’aforament, pel festival ja hi han passat més d’un miler de persones. La programació continua fins a final de mes: La Torre de l’Espanyol (14 de maig), Tivissa (15 de maig), Ascó (21 de maig), Ginestar (22 de maig) i clourà a Garcia (29 de maig). Per assistir-hi cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic o trucant als ajuntaments on es realitzen els vídeo mapatges. En tots les casos hi ha places limitades.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: