Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Seguretat Social mantindrà tancada l’Oficina que donava servei a la Ribera, el Priorat i la Terra Alta

29 abril 2021 · Noticies

L’Institut Nacional de la Seguretat Social ha comunicat per carta a la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre la decisió de no reobrir l’Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre, oficina que fins fa un any donava servei a poblacions de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. La carta és la resposta a les queixes formals que els presidents dels consells comarcals afectats van enviar al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ara fa un mes. En la missiva rebuda s’argumenta la decisió “por la imposibilidad de dotarla de efectivos y garantizar su viabilidad a medio y largo plazo”.

El Consell ha rebut el document coincidit amb el ple d’abril, un ple en el qual s’havia previst la votació d’una moció demanant la reobertura de l’oficina i que ha estat aprovada per unanimitat. “La resposta que hem rebut és una mostra del seu menyspreu cap al territori. A partir d’ara caldrà fer els tràmits via telemàtica o a les oficines de Reus i Tortosa. Tot i que la decisió ja sembla presa, em posaré en contacte amb els altres presidents dels consells comarcals per consensuar els nous passos que cal fer. Lluitarem perquè el territori no perdi serveis”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Durant aquest període de tancament, els Consells, des dels seus serveis socials bàsics, han atès la població per a fer tràmits propis de la Seguretat Social: prestacions, ajudes, Ingrés Mínim Vital, consultes sobre expedients de jubilació, orfandat o invalidesa.Retirada l’esmena contra l’autonomia municipal
D’altra banda, a l’inici del ple, s’ha retirat la moció prevista a l’ordre del dia de rebuig a l’esmena de PSOE i Unidas Podemos sobre residus nuclears inclosa a la Ley de Cambio Climático y Transición Energética de l’Estat. El text denunciava que qualsevol actuació relacionada amb residus radioactius de les centrals nuclears queda exceptuada de tot acte de control preventiu municipal. A més deixava els municipis sense veu a l’hora de decidir sobre l’emplaçament d’un Magatzem Temporal Centralitzat. “Aquesta tarda mateix, ERC i Bildu han paralitzat l’esmena al Senat i per això hem proposat de retirar la moció. Tots els grups polítics al Consell hi han estat d’acord”, ha precisat Jesús Álvarez, vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera.

El ple també ha aprovat la congelació de quotes provisionals de serveis socials per aquesta anualitat. D’aquesta manera, previsió d’aportació que fan els municipis no s’incrementa per aquest 2021, com tampoc ho va fer el 2020.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: