Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell forma deu alumnes per millorar la professionalització el sector agrari de la Ribera d’Ebre

27 abril 2021 · Noticies

Fa temps que els empresaris agrícoles de la Ribera d’Ebre tenen dificultat per trobar treballadors amb les competències adequades per al desenvolupament de feines del camp i el procés de transformació del producte que se’n deriva. Per això, el mes de març passat, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va tornar a oferir un curs d’auxiliar d’agricultura especialitzada en poda, que enguany ha arribat a la tercera edició. El curs ha format deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d’arbres fruiters (ametller, del cirerer, del presseguer, olivera) i també ha ofert instrucció per al manteniment de maquinària agrícola i l’aplicació de productes fitosanitaris.

“És important que seguiu la formació per tal d’augmentar la possibilitat de trobar feina. Cada títol i cada coneixement compta”, ha aconsellat als alumnes Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en la sessió d’entrega de diplomes als alumnes que han acabat la formació al Centre d’Empreses de Flix. El curs ha durat 145 h i ha estat eminentment pràctic, amb sessions de grups de cinc alumnes als camps de conreu. “Vull agrair la implicació de les empreses productores de la comarca que han cedit les seues terres per desenvolupar les pràctiques del curs i, que a la vegada, han contribuït a la professionalització del sector”, ha afegit Carim.

Els alumnes han rebut una formació integral, també sobre tècniques per a la recerca de feina i per al desenvolupament d’habilitats transversals. Els participants al curs tenien perfils diversos, des de formació universitària, a cicles formatius, passant per l’experiència en el sector agrari, però sense formació reglada. Un d’ells ha estat contractat per l’empresa on ha desenvolupat les pràctiques i altres continuaran la formació pràctica un cop acabat el curs. La formació s’ha desenvolupat durant els mesos de març i abril en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA i amb els fons del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: