Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre treballa per implementar els acords del 8è Congrés de la Gent Gran

21 abril 2021 · Noticies

El Congrés Nacional de la Gent Gran es convoca cada quatre anys i aplega representants de les persones grans de tot Catalunya i d’associacions relacionades amb tercera edat, persones expertes i professionals que reflexionen sobre la realitat que viu la gent gran al nostre país i tracten els principals temes que els afecten, amb una clara missió de foment de la participació social activa de les persones grans a Catalunya. La vuitena edició d’aquest esdeveniment es va celebrar ara fa dos anys al Món sant Benet de Sant Fruitós del Bages.

 

Dos anys després —amb un any de retard, per l’esclat de la pandèmia— s’està treballant arreu del país per a la implementació dels acords presos en aquella trobada, en l’anomenada fase post-congressual. L’objectiu és garantir, entre altres, uns ingressos a la gent gran que els permetin tenir una qualitat de vida acceptable, millorar els recursos i serveis del sistema sanitari públic, fer efectiu el dret a l’habitatge per a totes les generacions, lluitar contra les discriminacions i desigualtats.

En aquest marc, el Consell Comarcal ha acollit l’acte territorial post congressual de la Gent Gran a la Ribera d’Ebre, amb la finalitat de donar a conèixer els acords, les conclusions i el manifest del congrés a la comarca. A més, des del Consell Consultiu de la Gent Gran del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i des de l’Oficina de la Gent Gran Activa s’ha aprofitat l’ocasió per cridar tota la ciutadania a la participació (a través d’aquest formulari) i expressar les seves opinions sobre la implementació dels acords. El resultat de tot plegat, serà una eina que ens permetrà, d’una banda, establir les accions prioritàries en l’àmbit territorial, i de l’altra, fer un seguiment de la implementació d’acció.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: