Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre participarà en un cicle de debat sobre ‘Transició energètica i territori’

19 abril 2021 · Noticies

El debat sobre el sistema energètic actual no renovable i els seus efectes sobre els recursos, el canvi climàtic i el medi ambient és ben viu a la Comarca de la Ribera d’Ebre. Per posar en comú el coneixement sobre nous models energètics per al desenvolupament sostenible de la nostra societat, sobretot en les zones rurals, diverses entitats han impulsat un cicle de debat sobre ‘Transició energètica i territori’. Així el Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES) es proposa començar aquesta reflexió conjunta amb l’Àmbit de Recerques del Berguedà (ÀRB) i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE). Amb aquest objectiu, des d’ara i fins al setembre s’han programat tres sessions de debat i dos actes d’anàlisi —telemàtics en tots els casos— per compartir experiències territorials sobre aquesta problemàtica i avançar en la reflexió sobre les accions a emprendre per a la transició a les fonts d’energia renovable. La inauguració del cicle està prevista per al dimarts 20 d’abril.

Entrada estret de Barrufemes, la Ribera d’Ebre, Terres de l’Ebre, Tarragona

Per la seva banda, la sessió temàtica sobre la comarca de la Ribera d’Ebre s’ha programat el dimarts 27 d’abril a les 18.00, amb la intervenció de Josep-Sebastià Cid (CERE), Carles Riba Romeva (CMES) Gemma Carim (presidenta Consell Comarcal), Josep Mª Piñol  (Càtedra Universitat i Regió del Coneixement – URV) i Eduard Furró (CMES). L’acte culminarà amb una taula rodona moderada per Xavier Sabaté (president del Green New Deal BCL), i amb la participació de Francesc Barbero (alcalde de Flix), Rafael Sánchez (Central Hidroelèctrica reversible de Riba-roja), Iván Solé (Empresa Nemon d’Ascó) i Jaume Castellà (Cooperativa Energia per la Igualtat).

Enllaç a zoom per a la sessió de la Ribera d’Ebre.

Descarrega’t el programa complet del cicle.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: