Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal ultima la fase de diagnosi del Pla de reactivació econòmica

14 abril 2021 · Noticies

Aquest mes d’abril s’estan celebrant els últims grups de treball del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre, amb 128 participants dels sectors socioeconòmics més representatius de la comarca (administració i serveis públics, teixit empresarial, acadèmia i societat civil). Aquestes sessions han de permetre  valorar oportunitats i febleses de la comarca i seran l’eix de la fase de diagnosi del Pla. D’aquesta manera es podran definir àmbits concrets de treball com la diversificació econòmica, reindustrialització, digitalització, transició energètica, equilibri territorial, protecció dels espais naturals, igualtat d’oportunitats i atracció de població i talent, entre d’altres.

Per tancar aquesta primera fase, també s’ha celebrat una jornada d’electes amb la finalitat d’informar alcaldes, regidors i consellers comarcals de l’estat de desenvolupament del Pla, així com els resultats preliminars sorgits i la feina feta fins al moment. En el marc de les trobades, els representants polítics han posat èmfasi en la necessitat millorar les infraestructures de mobilitat i d’evacuació d’energia i l’aposta per un territori capdavanter en renovables tot tenint en compte l’equilibri paisatgístic. En l’apartat econòmic creuen necessari diversificar l’economia i la retenció del talent jove i han alertat de la manca d’inversions tan necessàries al sector primari i més, quan s’ha d’iniciar o posar al dia una explotació. Les polítiques d’habitatge i l’aposta pel comerç local (sobretot en els municipis més petits) són altres temes que s’han posat al damunt de la taula.

Més participació ciutadana
A punt d’enllestir aquesta fase de diagnosi del Pla impulsat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, s’han programat les primeres entrevistes per conèixer la realitat de l’emprenedoria jove del territori, la capacitat de transformació del producte agroalimentari (especialment, la fruita dolça), i les necessitats del sector industrial, químic i energètic a la comarca; entre altres àmbits. Aquestes entrevistes ja formaran part de la fase de prospecció del Pla i han nascut de les necessitats plantejades als grups de treball. Al maig s’ha previst una sessió d’exposició pública i participativa oberta a la població per tal que cadascú pugui aportar la seva opinió i plantejar les seves inquietuds sobre el Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE. #ocupació #FonsUEcat #fonssocialeuropeu #FSE #aixequemlaRibera

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: