Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera reivindica els drets de les persones transgènere

31 març 2021 · Noticies

“Cal celebrar amb més força que mai una jornada com la d’avui, per la manca de drets i per la violència estructural a laque estan sotmeses les persones transgènere”, deia el manifest del Consell Nacional Lgtbi+ de Catalunya que aquest migdia s’ha llegit a les portes del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Amb aquestes paraules el Servei d’Atenció Integral (SAI) i l’Oficina Jove han commemorat el 31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Un acte en el qual han assistit la vicepresidenta d’Igualtat i Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Tere Agné, representants de l’entitat lgtbi+ Arramblades de Tivissa, a més de personal de laboral. Així, la comarca s’ha afegit per primera vegada a aquesta commemoració i hi ha donat suport al col·lectiu amb la voluntat que les realitats transgènere estiguin més presents en tots els àmbits de la vida, reconeixent, atenent, visibilitzant i sensibilitzat al respecte. L’acte ha culminat amb la col·locació de les banderes del col·lectiu Lgtbi+ i trans al balcó de la seu del Consell a Móra d’Ebre.

La celebració d’aquesta diada té l’origen en la iniciativa de l’activista transgènere dels Estats Units Rachel Crandall, que l’any 2009 va instaurar la jornada com a reacció a la manca de diades o dies commemoratius del col·lectiu LGTBI+ que celebressin la visibilitat de les persones transgènere. Actualment el 85% del col·lectiu al nostre país es troba a l’atur i el 15% restant pateix els efectes de la precarització i discriminació laboral. Entre l’octubre 2018 i setembre de 2019, a tot el món, van ser assassinades 331 persones transgènere. La diada d’enguany s’ha celebrat en ple debat sobre l’aprovació de la llei estatal per a la igualtat plena de les persones d’aquest col·lectiu.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: