Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre i la Terra Alta posen de relleu els valors intrínsecs del món rural

30 març 2021 · Noticies

Cada vegada més, el món rural reivindica formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, com a peça fonamental per al desenvolupament sostenible. I per donar cabuda a les propostes que arriben des del territori, la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, ha impulsat la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya, un full de ruta per definir el seu futur del sector.

Entrada estret de Barrufemes, la Ribera d’Ebre, Terres de l’Ebre, Tarragona

El passat octubre, la Comissió Redactora —formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)— va donar el tret de sortida al procés de redacció del document; i al febrer va arrencar el període per fer-hi aportacions, una fase oberta a la ciutadania, amb la participació de persones a títol individual, però també d’entitats, associacions, administracions i agents econòmics i socials. La recollida de propostes ha culminat aquest mes de març.

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera Ebre i la Terra Alta ha fet les seves aportacions al voltant de cinc àmbits: persones i benestar, repte demogràfic, transició ecològica, territori connectat i sistema agroalimentari. Així, els membres de la junta executiva del CIS han establert que cal apostar per la lluita contra el canvi climàtic i degradació del medi ambient, per transformar el territori a través del canvi digital i tecnològic, per promoure accions integrades amb l’objectiu de revertir la pèrdua de població i, finalment, per enfortir la localització de d’empreses més resilients. Amb les esmenes recollides arreu del país, es redactarà el document final de l’Agenda Rural de Catalunya, que serà lliurada a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: