Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell de la Ribera d’Ebre se sumarà a la iniciativa per impulsar l’ampliació del Parc Natural dels Ports 

26 març 2021 · Noticies

Ahir al migdia, alcaldes, consellers comarcals i entitats de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, juntament amb GEPEC-EdC van presentat públicament una proposta per a l’ampliació del Parc Natural dels Ports, amb la voluntat d’incloure-hi les serres de Pàndols i Cavalls i el riu Ebre. Jesús Álvarez, vicepresident del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre, ha destacat el compromís de l’ens amb projecte: “Serà una eina que ens podrà servir per millorar la protecció del territori i per a la promoció dels productes locals d’aquests nous espais sota la marca de qualitat que representa un Parc Natural. Treballarem amb els municipis per compatibilitzar els models de protecció i de futur, si els implicats hi estan d’acord, hi donarem suport des del Ple del Consell Comarcal”.

La proposta d’ampliació del Parc, que aviat faran arribar a la Generalitat de Catalunya, inclou espais naturals dels municipis de Pinell de Brai i Corbera d’Ebre a la Terra Alta i de Miravet, Benissanet, Móra d’Ebre, Ascó, pel que fa a la Ribera d’Ebre. A més del GEPEC-EdC, que n’és l’entitat impulsora, també s’hi han sumat D.O Terra Alta, de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta i del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i una cinquantena d’entitats més. Actualment, el Parc Natural dels Ports abraça més de 35.050 hectàrees de l’interior del Montsià, i el Baix Ebre i el sud de la Terra Alta. Amb l’ampliació també inclouria les Serres de Pàndols i Cavalls entre altres zones i la Ribera d’Ebre passaria a tenir Parc Natural que sumat al valor de la Reserva Natural de Sebes i del bosc de Ribera al llarg del riu, a més de les serres com Cardó o Tivissa i el que ja està inclòs a la Xarxa Natura 2000 demsotren l’alt contingut natural i paisatgístic de la comarca, amb nivells de preservació necessaris.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: