Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre vol ser el pol de producció Hidrogen Verd de Catalunya Sud

25 març 2021 · Noticies

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre d’aquest dimecres ha aprovat per unanimitat la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de diversos edificis ferroviaris situats a la zona de l’estació d’ADIF de Móra la Nova. D’aquesta manera es vol protegir oficialment els edificis i facilitar la seva conservació. “Aquest és un procés que ha impulsat el Ple de l’Ajuntament de Móra la Nova, després que ADIF, propietari de les instal·lacions, hagi cedit els edificis a l’ens moranovenc. El Consell Comarcal ha ratificat la proposta per protegir les cotxeres, les oficines de dipòsit, la casa del cap del dipòsit i la lampareria”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

En l’apartat de precs i preguntes, Carim ha assenyalat que des del Consell s’està treballant per aconseguir la implantació d’una central d’Hidrogen Verd a la comarca: “Fruit de les reunions amb els diversos sectors que participen en la definició del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre i també amb el clúster, hem trobat consens per plantejar un projecte d’aquest tipus”.  L’Hidrogen Verd és un combustible generat a partir de fonts d’energia renovables —hidroelèctrica, eòlica i fotovoltaica— i es visibilitza com a vector clau de la transició energètica. “Som un territori generador d’energies verdes, cruïlla entre la Terra Alta, les Garrigues, Segrià i el Priorat, amb infraestructures energètiques consolidades. Reunim totes les condicions per albergar aquests equipaments que tanquen el cicle de l’energia verda i generen llocs de treball. Som una comarca diversa, amb una agricultura potent, una destinació turística emergent i tot plegat ho hem de fer compatible amb la reindustrialització, especialment de la zona nord de la Ribera”, ha remarcat Carim. De fet, el Consell Comarcal és present als diversos fòrums de treball territorials i nacionals on en planifica el desenvolupament i la implantació de les centrals d’Hidrogen Verd.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: