Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els Consells de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat demanen la reobertura l’Oficina de la Seguretat Social de Móra d’Ebre

22 març 2021 · Noticies

Ara fa un any, amb la declaració d’Estat d’Alarma i del confinament domiciliari, el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions va ordenar el tancament del servei d’atenció al públic presencial a les oficines de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. Amb aquesta mesura de caràcter extraordinari, es volia complir  amb les recomanacions de les autoritats sanitàries per motius de salut pública i evitar així els desplaçaments i el contacte presencial el màxim possible. Però un any després i amb la relaxació de les mesures de salut Pública, l’Oficina de Móra d’Ebre continua tancada i, per tant, sense oferir serveis a poblacions de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

Per denunciar el cas, les tres presidències dels consells comarcals han signat una carta conjunta que faran arribar a María Carme Armesto directora de l’Institut Nacional de la Seguretat Social. En el document es destaca que “els Consells, des dels seus serveis socials bàsics, han atès la població per a fer tràmits propis de la Seguretat Social i de la mateixa oficina”. De fet, els equips tècnics de l’administració comarcal “sovint sense accés a la informació necessària” han hagut d’ajudar la població a tramitar prestacions, ajudes, Ingrés Mínim Vital, consultes sobre tramitació d’expedients de jubilació, orfandat o invalidesa.

La carta recorda que “les seus físiques de la Seguretat Social són necessàries i imprescindibles en les zones rurals on predomina un envelliment considerable de la població i amb persones properes a l’excussió o afectades per la bretxa digital”. “Per tot això els demanem de manera ferma la reobertura i manteniment de l’oficina de Móra d’Ebre, una oficina que, fins avui, havia estat molt ben valorada per la població i pels usuaris donant una bona imatge del seu servei i una atenció personal considerada un servei bàsic”, conclou el document.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: