Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell posa en marxa els grups de treball del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera

16 març 2021 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat la reunió del primer grup de treball del Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre, centrat en els sectors estratègics de la indústria, l’energia i la digitalització i, que girà entorn el repte: Quin ha de ser el futur industrial de la Ribera d’Ebre? Durant aquest mes de març es desplegaran la resta de sessions grupals de treball que tractaran els altres àmbits: Quin és el model actual de desenvolupament del món rural i com fer-lo més sostenible?, responent als sectors de sostenibilitat i turisme; Quines oportunitats d’ocupació i de desenvolupament professional hi ha a la comarca?, pel que fa a formació i emprenedoria; i, Quins serveis són clau per revertir el despoblament actual?, per a donar resposta al sector dels serveis a les persones i arrelament al territori.

Com a resultat de la reunió del primer grup de treball en l’àmbit industrial, d’energia i digitalització, s’han abordat temes com la governança, la reindustrialització i la retenció del talent. Aquests grups de treball, que naixen en la fase de diagnosi del Pla, tenen com a objectiu recollir la visió dels agents socioeconòmics de la comarca per així poder establir l’estratègia de desenvolupament a mig i a llarg termini.

El Pla de Reactivació Socioeconòmica té com a objectiu donar resposta a les preocupacions de futur de la comarca com la planificació de l’agricultura i el repte demogràfic vinculat al despoblament, la digitalització de la societat o la desconnexió de les centrals nuclears. A més, haurà de definir les estratègies per reforçar la posició de la indústria a la Ribera d’Ebre i per a conservar el seu paper estratègic en el sector de la producció energètica. “Els grups de treball reforçaran la definició del Pla com a instrument de planificació operatiu, compartit entre municipis i agents socioeconòmics que permeta una actuació més eficaç davant els reptes que suposa l’impacte de la covid-19 en l’economia i en l’ocupació de la comarca i les transformacions que se’n deriven”, ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

El Pla de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre és un projecte subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i, cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: