Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre visibilitza les persones LGTBI+ a les biblioteques

2 març 2021 · Noticies

Promoure garantir els drets de les persones LGTBI+, visibilitzar i donar a conèixer les noves identitats de gènere a la Comarca de la Ribera d’Ebre. Aquest és l’objectiu del Pla de Polítiques LGTBI+ del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que coordina el Servei d’Atenció Integral (SAI). I en aplicació del pla, des del Consell s’ha volgut dotar de material pedagògic obert a tota la ciutadania. Així, s’han entregat tres llibres sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere a les nou biblioteques de la comarca que formen part de la Xarxa Pública de Catalunya: Ascó, Benissanet, Flix, Ginestar, La Torre de l’Espanyol, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Tivissa i Riba-roja d’Ebre.

“Una de les millors eines que tenim per erradicar possibles discriminacions i violències contra el col·lectiu LGTBI+ és mitjançant l’educació. Hem de ser a les escoles, però també en espais socioculturals com les biblioteques, on fins ara trobar llibres sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere podia ser complicat”, explica Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Algunes biblioteques ja disposaven de llibre sobre aquesta temàtica, però calia fer-ne una revisió, perquè és un àmbit en el qual el vocabulari, els estereotips, l’estigma i la perspectiva social sobre la identitat de gènere està en constant transformació”, comenta Bernat Puig, tècnic d’igualtat i LGBTI+ del Consell Comarcal.

Els llibres que s’han fet arribar a les biblioteques són tres:

1) Lgtb para principiantes de Daniel Valero Trigillo, un llibre escrit en format de 100 preguntes i respostes per començar a entrar al món LGTB . Una guia per endinsar-se a la lluita de les persones LGTBI i per començar a trencar tòpics, estereotips i estigmes que, durant dècades, han perseguit aquestes persones.

2) Venuscentrismo de Isa Muguruza, una obra en la qual l’art, la literatura i la filosofia s’entremesclen per donar a origen a aquest llibre, on les imatges són la principal referència on queda patent la gran reivindicació de la feminitat. Un llibre positiu, ple de màgia on trenca diferents mites grecs i de com la religió catòlica ha influït en aquesta percepció de la dona.+

3) L’art de ser normal de Lisa Williamson. Què significa per tu ser normal? Una novel·la juvenil on el David, el protagonista, té un gran secret: se sent una noia.

Més enllà de l’entrega d’aquests llibres, des del Pla de Polítiques LGTBI+ del Consell Comarcal s’està treballant en una proposta d’activitat per promoure activitats a les biblioteques, vinculades a la diversitat de gènere, afectiva i sexual.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: