Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell impulsa un curs d’auxiliar d’agricultura per pal·liar la temporalitat de contractes al sector

1 març 2021 · Noticies

L’agricultura és un dels sectors econòmics amb més pes a la Ribera d’Ebre en el volum de contractació. Habitualment es tracta de contractes temporals poc professionalitzats que coincideixen amb el període de collita de la fruita. Els empresaris agrícoles de les comarca, però, tenen dificultat de trobar treballadors amb les competències adequades per al desenvolupament de feines d’altres parts del procés, més enllà de la campanya de recol·lecció. Per això, un cop detectada aquesta problemàtica, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va impulsar un curs d’auxiliar d’agricultura especialitzat en poda, que enguany arriba a la tercera edició.

“Aquest curs ens ha de servir per professionalitzar aquests llocs de treball i promoure contractes de més llarga durada, que abracin altres feines del calendari agrícola com la poda, però també el manteniment de maquinària o l’aplicació de productes fitosanitaris”, ha explicat Gemma Carim en la sessió de benvinguda als alumnes que aquest matí començaven la formació al Centre d’Empreses de Flix. Per la seva banda, Francesc Barbero, alcalde de Flix, ha encoratjat els participants “a gaudir d’una formació que els oferirà noves oportunitats laborals”.

El curs ha començat avui i formarà deu alumnes en la poda de vinya i diverses varietats d’arbres fruiters (ametller, del cirerer, del presseguer, olivera). Els alumnes també rebran formació per al manteniment de maquinària agrícola i l’aplicació de productes fitosanitaris. El curs durarà 145h i serà eminentment pràctic, amb sessions de grups de 5 alumnes als camps de conreu. Els alumnes presenten perfils diversos, que van des de formació universitària, als cicles formatius passant per l’experiència en el sector agrari, però sense formació reglada. D’aquesta manera, es vol professionalitzar el sector i augmentar la durada dels contractes. El curs es desenvoluparà en el marc del Programa Ribera d’Ebre VIVA i amb els fons del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: