Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Servei de Suport a l’Emprenedoria del Consell Comarcal ajuda a crear una vintena d’empreses

8 febrer 2021 · Noticies

Des de l’1 de gener de 2019 i fins al 31 d’octubre de 2020, el Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha assessorat cent cinquanta persones en la tramitació de documents, en l’elaboració dels plans d’empresa, la sol·licitud de plans de formació i ajudes al finançament, entre altres accions. Així, els tècnics del Consell han ajudat la creació de vint-i-una empreses a través de la Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya. Es tracta, principalment, de persones autònomes i d’empreses vinculades al sector serveis. A més, un gruix important dels usuaris ha acudit al Consell per sol·licitar assessorament per tramitar la capitalització de l’atur i l’ajut per l’autoocupació per a joves del Programa de Garantia Juvenil. Durant la pandèmia han augmentat les consultes en línia, que s’han pogut complementar amb l’assessorament presencial.
D’entre les persones beneficiàries directes, gairebé és equiparable en nombre de dones (49,8) i homes (51,2%). El 9,8% dels atesos han estat d’origen estranger. Pel que fa a l’edat, la majoria d’usuaris s’han situat a la franja d’edat dels 25 als 45 anys, (58,6%), seguits les persones d’entre 18 i els 25 anys (22%). En referència als estudis, el 34% de les persones beneficiàries del servei tenien estudis universitaris.

La Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, s’emmarca dins el Programa integral de Suport a les Persones Emprenedores, i ofereix serveis d’acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya durant els tres primers anys de vida del negoci. El programa està impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement i finançat pel Fons Social Europeu (FSE).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: