Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal trasllada a Teresa Jordà les preocupacions dels pagesos de l’olivera 

28 gener 2021 · Noticies

Aquest dimecres, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat el ple de gener en el qual s’ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració i encàrrec de gestions entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre relatiu a l’Oficina de l’Habitatge i al Programa de Mediació per al lloguer social. “Aquest acord ens permetrà seguir oferint el servei d’arbitratge entre propietaris i llogaters i l’assessorament en l’arranjament de pisos, un servei que creiem necessari a la comarca”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal.

Durant el ple, el conseller Sergi Borràs ha explicat els detalls de la reunió que aquest matí ha mantingut amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. La trobada, en la qual també hi ha assistit el conseller Amadeu Franquet, s’ha celebrat a Horta de Sant Joan. De fet, les darreres setmanes, des del Consell s’ha treballat per traslladar al Departament d’Agricultura els efectes de la nevada sobre les oliveres de la comarca i especialment els problemes que arrossega el sector. En aquest sentit, Jordà ha anunciat una línia d’ajuts per als productors d’oli de la Terra Alta i al Ribera d’Ebre afectats pel temporal Filomena. “Estem a l’espera de les concrecions, però les propostes que ha presentat avui la consellera són un primer pas per millorar la situació del cultiu de l’olivera”, ha explicat Sergi Borràs.

A més, Teresa Jordà ha confirmat que aviat es posarà en marxa un nou Cicle Formatiu de Grau Superior a l’Escola Agrària de Gandesa dedicat al cultiu de l’olivera i la producció d’oli. Gemma Carim ha destacat que “és una bona notícia per a la Ribera d’Ebre perquè l’Escola Agrària de Gandesa, malgrat estar ubicada a la Terra Alta, també dona servei a molts alumnes de la comarca”. En el ple d’aquest dimecres, la consellera Mari Carmen Rios de JuntsxCatalunya ha renunciat al càrrec pel relleu establert a mitja legislatura amb el seu grup al consell.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: