Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre posa en marxa el Consell Assessor del Pla de Reactivació Econòmica

27 gener 2021 · Noticies

Format per experts i referents de l’àmbit socioeconòmic, s’encarregarà de supervisar la metodologia i l’anàlisi de dades que aportin llum sobre el model de desenvolupament de la comarca

Aquest dimarts 26 de gener s’ha celebrat la primera reunió del Consell Assessor del Pla de Reactivació Econòmica de la Ribera d’Ebre. Es tracta d’un grup format per una vintena de professionals del territori, amb mirada transversal, però especialitzats en l’àmbit socioeconòmic (empresa, agricultura i producte argo-alimentari, serveis assistencials i de salut,  ocupació, formació, recerca, energia, turisme, comerç, etc.) que han de validar el Pla impulsat pel Consell Comarcal, amb finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. A la reunió també hi han participat els portaveus dels diversos partits amb representació al Consell, els consellers i els equips tècnics de les àrees de l’àmbit socioeconòmic del Consell Comarcal.

“El Pla de Reactivació Econòmica de la Ribera d’Ebre vol ser un instrument de planificació operatiu, compartit entre municipis i agents socioeconòmics que permeti una actuació més eficaç davant els reptes que suposa l’impacte de la COVID-19 en l’economia i en l’ocupació de la comarca i les transformacions que se’n deriven”, ha explicat Gemma Carim Presidenta del Consell Comarcal. És previst que durant aquest primer semestre de l’any es treballi en l’elaboració del Pla que segons la presidenta del Consell, “no volem que sigui el pla del Consell Comarcal sinó que sigui el pla de tota la comarca”. Durant el procés, el Consell Assessor s’encarregarà de supervisar la metodologia, la planificació d’accions —com entrevistes i tallers de diagnosi o taules de treball prospectives, entre d’altres— i l’anàlisi de dades socioeconòmiques que aportin llum sobre el model de desenvolupament econòmic i de creació d’ocupació.

Nous reptes i objectius // Gemma Carim ha recordat que la comarca ja fa anys que treballa de forma sistemàtica amb el sector publico-privat en l’enfortiment de diverses àrees, com l’agricultura i la ramaderia, el turisme, la promoció del producte local i la potenciació del comerç de proximitat. “Però amb el Pla de Reactivació hem d’anar més enllà i traçar objectius a curt, mitjà i llarg termini, especialment davant dels efectes socials i econòmics de la pandèmia, alguns dels quals ja són evidents avui i d’altres que sorgiran un cop s’acabin alguns programes d’ajut com els expedients de regulació temporal d’ocupació”, ha afegit.

Així, el Pla de Reactivació Econòmica de la Ribera d’Ebre ha de donar resposta a les preocupacions de futur de la comarca com la planificació de l’agricultura i el repte demogràfic vinculat al despoblament, la digitalització de la societat o la desconnexió de les centrals nuclears. A més, haurà de definir les estratègies per reforçar la posició de la indústria a la Ribera d’Ebre i per trobar la manera més adequada per conservar el seu paper estratègic en el sector de la producció energètica, ara que aquesta s’encara cap a les energies renovables. El Pla es desenvoluparà sota el lema Aixequem la Ribera d’Ebre que aglutina totes les accions socioeconòmiques promogudes pel Consell Comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: