Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els Mossos activen una aplicació web de “cita prèvia per posar denúncies a comissaria

13 gener 2021 · Noticies

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies. El pla s’està implementant a totes les comissaries del país (inclosa l’Àrea Bàsica Policial de la Terra Alta – Ribera d’Ebre)  i busca una optimització del temps tant dels ciutadans com de la pròpia comissaria, que podrà gestionar i redistribuir millor el volum de feina. La reserva es pot fer accedint via web i amb l’aplicatiu per a mòbils. Des d’aquesta interfície es pot triar la comissaria on vol adreçar-se la persona per posar la denúncia i escollir la franja horària en la qual vol ser atès d’entre les disponibles, de 6.00 a 22.00 hores. Les denúncies relatives a delictes d’especial gravetat i urgència seguiran sent ateses sense cita prèvia i de forma preferent.

El sistema de cita prèvia està disponible per a aquells tràmits i denúncies més habituals. Així es pot reservar hora per tràmits administratius com la declaració de permís de viatge a l’estranger per a menors i per denunciar fets no penals com les pèrdues de documentació i/o objectes. També es poden denunciar a través de cita prèvia fets penals que no requereixin una instrucció complexa com ara robatoris amb força a habitatges i establiment, furts, robatori a interior de vehicle i danys lleus, a banda de robatoris amb violència i intimidació, lesions, amenaces, sostracció de vehicle i ocupació d’immobles. Els Mossos han explicat que amb aquest pla es potencien les eines virtuals d’interacció amb la ciutadania i es modernitzen els tràmits. La nova eina s’ha elaborat de la mà de la Direcció General d’Atenció Ciutadana (DGAC).

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: