Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal inicia les obres d’adequació de la nau del Polígon del Molló, centre de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre

21 desembre 2020 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre la Ribera d’Ebre ha iniciat les obres d’adequació d’espais, d’instal·lació elèctrica i xarxa informàtica i de climatització de la nau que té en propietat al Polígon del Molló situada a cavall entre els termes de Móra la Nova i Tivissa. D’aquesta manera es fa un nou pas per impulsar aquest espai com a centre neuràlgic d’ús i proves en 5G que serà referència a les Terres de l’Ebre. I és que un cop finalitzats aquests treballs, es realitzarà la instal·lació d’antenes de tecnologia mòbil 5G en mode indoor a la nau de 2.000m², gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal i la Fundació i2CAT a partir del projecte finançat amb un ajut del PUOSC de foment de la dinamització econòmica de la Ribera d’Ebre. Durant el primer quadrimestre del 2021 també s’hi instal·laran antenes i radioenllaços de 5G per cobrir tot el polígon industrial de 36 ha. En una segona fase es realitzarà la connexió a alta velocitat des de la nau amb l’edifici del Consell Comarcal a 3 km de distància.

Tot plegat té per objectiu desenvolupar projectes pilot i generar activitat econòmica vinculada a aquesta tecnologia que està cridada a ser totalment revolucionària, i que és cent vegades més veloç i vint vegades més precisa que l’actual 4G. D’aquesta manera es vol aconseguir que els pròxims anys l’impacte de la iniciativa arribi al teixit econòmic i social del territori ebrenc, fomenti la innovació empresarial i impliqui ciutadans, empreses, universitats i centres de formació i administració pública per reduir l’escletxa digital rural. “Després de molts mesos de treball, l’adequació de la nau ens permetrà millorar el servei a les empreses que es vulguin instal·lar al polígon i a la vegada implantar un laboratori 5G amb la voluntat que s’hi puguin instaurar àrees de recerca de diferents universitats, empreses del sector TIC i ajudi que sorgeixin d’altres de noves empreses que treballin amb sistemes de sensors d’alta capacitat i fiabilitat amb 5G”, ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, en una visita d’obres aquest matí.

Les obres que ha iniciat el Consell Comarcal costaran 97.000 €, dels quals 67.000 se sufragaran amb els fons de reactivació econòmica de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre i 30.000 amb una subvenció del Consorci del Molló del qual en formen part els ajuntaments de Tivissa, de Móra la Nova, Ginestar, Garcia i la Cambra de Comerç de Reus i l’INCASOL.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: