Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre millora entorns naturals i urbans a través d’un Pla d’Ocupació de la Diputació

18 novembre 2020 · Noticies

La comarca de la Ribera d’Ebre ha participat un any més ens els Plans d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, amb l’objectiu d’afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d’atur i, alhora, de condicionar entorns naturals i urbans, tenint en compte les necessitats dels municipis. L’acció s’emmarca en els Plans d’Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals de la demarcació. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.

Pla d’Ocupació a la Ribera d’Ebre // Els integrants del Pla d’Ocupació de la Ribera d’Ebre, que està en marxa des del 17 de novembre, estan treballant en la millora i el manteniment d’espais d’interès singular i d’espais públics com jardins, places i carrers. Les tasques inclouen la conservació i pintura del mobiliari urbà i treballs de paleta necessaris per a condicionar espais públics en diversos municipis de la comarca. Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova, la Palma d’Ebre, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, la Serra d’Almos, Tivissa, la Torre de l’Espanyol i Vinebre són els municipis d’actuació

En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d’equip), que es trobaven en situació d’atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l’any 2013, prop de 80 persones han participat en els plans d’ocupació impulsats per la Diputació a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre, una quarantena de persones en cada comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: