Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull la primera jornada de formació 5G per a tècnics municipals

17 novembre 2020 · Noticies

La sessió informativa ha servit per explicar el desplegament del 5G i descobrir els potencials en el sector de la indústria, l’agricultura i l’administració pública

L’Àrea 5G Terres de l’Ebre —amb el lideratge local del Consell Comarcal de la Ribera— és un espai territorial que pretén agregar diferents iniciatives dirigides a promoure aquesta tecnologia a tot el territori: activitats de formació, tallers, proves de concepte i laboratoris. Malgrat que des que es va presentar el juliol passat s’han posat en marxa accions dirigides sobretot a l’àmbit especialitzat, a poc a poc la iniciativa s’obre a altres sectors i nous perfils. Així, en el marc de l’estratègia 5G, ja s’ha celebrat la primera sessió virtual de formació dirigida a tècnics municipals: treballadors del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i tècnics municipals de set ajuntaments. En total, hi han participat vint-i-dues persones que han pogut resoldre dubtes sobre el desplegament de la tecnologia 5G a la comarca, aprofundir en conceptes tècnics i descobrir els potencials que ofereix en el sector de la indústria, l’agricultura i l’administració pública, entre d’altres.

“Estem contens d’haver pogut explicar el projecte als nostres col·laboradors més immediats, als tècnics del Consell Comarcal i als representants dels treballadors dels ajuntaments. Veiem el 5G com puntal del nostre pla de reactivació econòmica, una eina per poder donar resposta al territori des de la tecnologia. Estem convençuts que serà el motor de la nova economia i que facilitarà els serveis digitals a empreses i ciutadans”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Durant la sessió també s’ha assessorat els tècnics municipals per poder respondre l’enquesta que ha impulsat Localret (el consorci de les administracions locals de Catalunya que coordina el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions) per fer una diagnosi de les necessitats de desenvolupament tecnològic en l’àmbit local.

La primera sessió formativa de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre es repetirà les pròximes setmanes per arribar als treballadors públics de la comarca que no van poder participar en la primera convocatòria. A més, aviat es programaran sessions a la resta de consells comarcals del territori i als ajuntaments— per treballar en xarxa, amb la finalitat que totes les Terres de l’Ebre aprofitin les oportunitats que brindarà la 5G en un futur pròxim. L’Àrea 5G Terres de l’Ebre és una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, amb el suport de Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT i el lideratge local del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: