Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El cicle de xerrades audiovisuals ‘Repensem la Ribera d’Ebre’ congrega 1.200 usuaris

9 novembre 2020 · Noticies

El Consell Comarcal, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i la ciutadania han abordat el debat sobre els reptes de futur a la comarca.

Més de 1.200 usuaris han seguit les conferències del primer cicle de virtual ‘Repensem la Ribera d’Ebre’. Entre el 9 d’octubre i el 3 de novembre, el Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) han programat sis xerrades amb la voluntat de posar sobre la taula el futur de la comarca i abordar temes com la nova ruralitat, la captació de talent, la innovació tecnològica, la reindustrialització i el desenvolupament de l’agricultura. El cicle ha aconseguit l’objectiu inicial, que no era altre que el d’iniciar públicament un debat molt necessari sobre el futur de la comarca a partir d’àmbits diversos, amb perspectives plurals i obert al debat públic tot implicant la societat civil i les institucions. “Estem contents de com ha funcionat. Les aportacions dels ponents, amb la seva expertesa, ens serviran, de molt, com a punt de sortida del projecte de Reactivació Socioeconòmica de la Ribera d’Ebre. El fet d’haver pogut arribar a tanta gent, siga en directe o diferit, fa que puguem comptar en punts de vista diversos i complementaris, tant dels ponents com d’aquells usuaris que han opinat i interactuat des de casa”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal.

Un procés participatiu // Segons Josep-Sebastià Cid, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, “les sessions del cicle han tingut un seguiment significatiu que desborda la participació habitual en els programes de conferències que organitzem habitualment. A més, el fet que es puguin recuperar a les xarxes facilita que el debat s’ampliï a partir d’interessos personals o de grups de treball, penso per exemple en estudiants de batxillerat o de cicles”. “Hem sembrat la llavor i estem fent créixer un procés participatiu que ara correspon a les institucions de concretar”, ha afegit.

Com podem retenir població i captar talent a la Ribera d’Ebre? Quines noves oportunitats i reptes ens planteja la globalització en el món rural? La transició energètica pot convertir la comarca amb el centre d’un clúster empresarial? Aquestes són només algunes de les preguntes que han respost els experts encarregats de les ponències. Les conferències s’han pogut seguir en directe a través del web del Consell Comarcal i es poden recuperar al canal YouTube del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: