Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

CoEbreLab 5G Rural tindrà la seu de formació a Flix

21 octubre 2020 · Noticies

Aquest matí s’ha presentat el nou espai de formació CoEbreLab 5G Rural al Centre d’Empreses de Flix. El projecte —gestionat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament— servirà per analitzar els efectes i les potencialitats de la tecnologia 5G en els principals sectors socioeconòmics del territori. A més, serà un espai de divulgació dels beneficis que la tecnologia mòbil del futur entre la societat. S’han programat tallers sobre experiències similars a altres zones de l’Estat espanyol i Europa, sobre aplicacions del 5G en la intel·ligència artificial, en la gestió del ‘big data’, en tipologies d’instal·lacions, en el sector de la salut, etc.

“La primera acció de formació està prevista per al mes de novembre. Es tracta d’un workshop o taller tecnològic on intervindran agents de la ‘quàdruple hèlix’: les empreses, l’administració pública, la universitat i la ciutadania”, ha dit Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Els cursos estaran dedicats a treballar relacions i possibles projectes pilot d’aplicació de la tecnologia 5G a l’entorn rural català amb la participació d’experts, empreses, agents econòmics i ciutadania de les Terres de l’Ebre. “Paral·lelament també s’ha començat a treballar per implicar professor de secundària i arribar a l’alumnat del territori, perquè és una taca d’oli que s’ha d’eixamplar a totes les activitats quotidianes”, ha afegit Carim.

Per la seva banda, Francesc Barbero, alcalde de Flix, ha recordat que “el 5G és una revolució que avança molt més ràpid del que sembla i cal estar orgullós que la comarca s’hagi posicionat a primera línia d’una de les grans revolucions que venen”. “La tecnologia 5G serà una tecnologia transversal que s’implementarà a tots els teixits econòmics i socials, com ho va ser en el seu dia internet. I per tant, les possibilitats de formació són immenses”, ha recalcat.

Una estratègia de les Àrees 5G // El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre gestionarà el nou centre de formació CoEbreLab 5G Rural de Flix. La iniciativa s’enquadra en el marc de l’estratègia Àrees 5G, impulsada pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Fundació I2CAT i Fundació Mobile World Capital Barcelona. El Consell ja compta amb un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Flix per dur a terme activitats de dinamització econòmica al seu centre d’empreses i es pretén actualitzar-se amb aquest projecte d’abast ebrenc. Amb aquest nou espai, Flix és la tercera població on es programaran accions i activitats del projecte, conjuntament amb la nau del Consorci del Molló de Móra la Nova i Tivissa i la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: