Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Campanya de l’Oliva: recomanacions d’actuació davant el COVID

16 octubre 2020 · Noticies

És a punt de començar la campanya de recollida de l’Oliva, enguany en un context complex. La situació epidemiològica generada com a conseqüència de la COVID- 19 ha obligat a adoptar mesures de salut pública que han alterat la normalitat de les relacions socials, econòmiques i productives, també en l’àmbit agrari i industrial-agrari. És essencial garantir la producció en quantitat, qualitat i seguretat d’aliments a Catalunya de manera que s’asseguri el proveïment de la població i del conjunt de les indústries agràries que en depenen.

La protecció de la salut de totes les persones que intervenen en el sistema de producció, manipulació i transport de la matèria primera i elaborada des de la finca a la agroindústria ha d’estar garantida. Per compaginar l’activitat de recol·lecció agrícola i el treball en les centrals o magatzems, amb la prevenció del COVID-19, és imprescindible identificar en cada etapa els possibles riscos i incorporar les mesures per evitar-los i, el més important, identificar els responsables de fer-los complir. Si hi ha errors en qualsevol punt del procés, es veurà afectada tota l’activitat i haurà un pèrdua de seguretat en tot el procés. Així la responsabilitat de tothom, ajuntaments, pagesos, empreses, cooperatives, transportistes, temporers i manipuladors, ha de quedar perfectament identificada.

Per tot plegat, el Departament de Salut i la Comissió pel seguiment campanya verema i cítrics han elaborat aquest document amb les recomanacions d’actuació davant el risc de la COVID-19 en activitats d’empreses agràries.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: