Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

‘Repensem la Ribera d’Ebre’, unes jornades per abordar el futur de la comarca

5 octubre 2020 · Noticies

El Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre organitzen un cicle de conferències en línia sobre els reptes de futur.
S’analitzaran temes com el despoblament, les noves ruralitats, la transició energètica i el desenvolupament tecnològic.

Entre el 8 d’octubre i el 3 de novembre, el Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) han programat sis conferències virtuals en el marc del primer cicle ‘Repensem la Ribera d’Ebre’. En paraules del president del CERE, Josep Cid, “el cicle naix amb la voluntat de posar sobre la taula el futur de la comarca i abordar temes com la nova ruralitat, la captació de talent, la innovació tecnològica, la reindustrialització i el desenvolupament de l’agricultura”.

“Volem que aquestes jornades siguin el tret de sortida del procés de redacció del pla estratègic de reactivació econòmica de la comarca, que començarem en breu i que el farem amb la col·laboració dels experts sectorials i els diversos agents econòmics, socials i culturals i institucions de la nostra comarca”, comenta per la seva banda Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Com podem retenir població i captar talent a la Ribera d’Ebre? Quines noves oportunitats i reptes ens planteja la globalització en el món rural? La transició energètica pot convertir la comarca   amb el centre d’un clúster empresarial? Aquestes són només algunes de les preguntes que intentaran respondre els experts encarregats de les ponències.

Les conferències es podran  seguir els dies assignats (vegeu la taula al final d’aquest document) a les 19h i en directe a través del web del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Els usuaris que ho desitgin podran enviar preguntes i comentaris a través d’un xat i d’aquesta manera interactuar amb els conferenciants. Amb posterioritat, les conferències es podran recuperar en el canal YouTube del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

 

DATA TÍTOL DE LA SESSIÓ PONENT
8-0ct

19.00h

La nova ruralitat: reptes i oportunitats Josep M. Piñol, expert en planificació estratègica i desenvolupament local
13-0ct

19.00h

Retenir i captar talent Albert Puigverd, biòleg i gerent de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya
15-0ct

19.00h

Transició energètica, una oportunitat de futur? Òscar Saladié, director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible
20-0ct

19.00h

El futur de les polítiques públiques als territoris perifèrics: ens organitzem o marxem? Toni Roch, cap de secció del Servei de Desenvolupament Econòmic Local del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya
22-0ct

19.00h

Reptes poblacionals i habitacionals per al 2050 Sergio Nasarre, investigador en projectes de recerca a la Comissió Europea sobre lloguers, desnonaments i sensellarisme
27-0ct

19.00h

Innovació social i desenvolupament tecnològic rural Artur Serra, subdirector de la Fundació i2cat i director de recerca de CITILAB
29-0ct

19.00h

Present i possibilitats del sector primari a la Ribera d’Ebre Montse de Castro, cap de l’oficina de la Ribera d’Ebre del Departament d’Agricultura
3-Nov

19.00h

El mercat de treball de la Ribera d’Ebre, present i futur Roser Molas, tècnica del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral de la Ribera d’Ebre
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: