Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell de la Ribera d’Ebre rebutja la sentència d’inhabilitació del president de la Generalitat

1 octubre 2020 · Noticies

Amb els vots favorables d’ERC, JuntsxCat i l’Agrupació d’Electors demana el màxim respecte per les institucions catalanes i pels representants, escollits democràticament

“Davant una justícia espanyola que utilitza el seu poder per discriminar arbitràriament i que vulnera de forma reiterada l’Estat de Dret, el món municipal català tenim la necessitat d’unir-nos i mostrar el rebuig a la sentència de forma conjunta”, es pot llegir en el document a l’inici de la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Superior de Justícia per a la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra, que s’ha aprovat en el ple de setembre del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En text també es demana “el màxim respecte per les institucions catalanes i pels representants, escollits democràticament”. La moció ha estat aprovada amb el suport d’ERC, JuntsXCatalunya i l’Agrupació d’Electors. El conseller de la Federació d’Independents de Catalunya no ha votat, i els dos consellers socialistes han optat per diferents opcions: Carlos Trinchán s’ha abstingut i Xavier Sabaté hi ha votat en contra perquè  “Torra ha estat inhabilitat per trencar la neutralitat de les administracions”.

En el ple també s’ha rebutjat la moció del grup Candidatura de Progrés-PSC per tal de demanar ajut al Govern espanyol, a la Generalitat i a la Diputació en la construcció d’un nou model d’aprofitament energètic renovable. El conseller Xavier Sabaté ha reivindicat que la comarca “ha de fer un esforç per incentivar la transició cap a energies netes”. Els grups comarcals d’ERC i JuntsXCatalunya hi han votat en contra. “Estem a favor en el fons de la moció i de fet ja fa temps que treballem en la promoció i posada en marxa de diversos projectes vinculats a les energies verdes. Però no estem d’acord amb el preàmbul de la moció perquè, precisament, dona a entendre que des del Consell Comarcal no s’actua i que es bloquegen projectes. Estem a favor de l’energia eòlica, però no dels projectes massificats en el nostre territori”, ha argumentat la republicana Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal. Els dos consellers de l’Agrupació electors i la Federació d’Independents de Catalunya s’han abstingut.

El ple ha donat el vi-i-plau a l’aprovació inicial del projecte d’obres de reforma de la plaça del Molí del Sindicat i millora del seu entorn a Riba-roja d’Ebre, finançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional. També s’ha aprovat a la declaració d’utilitat pública del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. Al final del ple, el conseller comarcal Carlos Trinchán de Candidatura de Progrés-PSC ha presentat la seva renúncia i serà rellevat per un nou membre del seu partit.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: