Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els consells comarcals ebrencs rebutgen la sentència del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat

28 setembre 2020 · Noticies

Els quatre presidents i presidentes dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre han manifestat avui el seu rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra perquè “representa un cop a la democràcia i és un atac a la primera institució del país”. Així, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; la presidenta del Consell de la Terra Alta, Neus Sanromà; el president del Consell del Montsià, Joan Roig i la presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, han expressat la seua adhesió a la moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i han avançat que convocaran plenaris extraordinaris als respectius ens comarcals per aprovar-la.

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre condemnen la repressió contra el moviment independentista. “Som un poble que sempre té un estat en contra, que no ens respecta i ens discrimina a nivell cultural, econòmic i social. Una discriminació que en els darrers anys s’ha convertit en persecució contra els nostres representants al govern, al Parlament, als ajuntaments i contra la ciutadania que ha optat per defensar la República Catalana”, ha manifestat la presidenta del Consell de la Terra Alta, Neus Sanromà.

Des dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre exigeixen respecte absolut pels drets fonamentals. “El dret d’expressió és un d’aquests drets fonamentals als quals els càrrecs electes no renunciarem de cap de les maneres”, ha apuntat la presidenta del Consell de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. Tal com s’exposa en la moció de l’AMI, els consells comarcals demanen una justícia justa, ponderada i equilibrada. “Reclamem una justícia que ofereixi seguretat i asseguri l’exercici dels drets de la ciutadania, una justícia que no faci política i respecte la separació de poders”, ha dit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. En aquest sentit, els consells comarcals rebutgen fermament la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat per uns fets que no constitueixen cap delicte i estan emparats en la llibertat d’expressió. “És una sentència desproporcionada que deriva de la instrumentalització de diverses institucions de l’Estat, com la Junta Electoral Central”, ha assenyalat Faura.

Finalment, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, ha reclamat respecte per les institucions catalanes i els seus representants escollits democràticament. “Reiterem el nostre compromís amb la República Catalana, continuarem treballant des de cada poble i ciutat per materialitzar l’estat català, una opció que és l’única capaç de garantir, en aquests moments, la democràcia, el progrés social i econòmic i la protecció de la cultura i les institucions”, ha dit Roig.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: