Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ribera demana la continuïtat dels Plans d’Ocupació per a la neteja i desbrossat de la zona cremada fa dos estius

8 setembre 2020 · Noticies

Els 64 contractes vigents impulsats pel Consell i l’Ajuntament de Flix a través del Departament de Treball acaben el pròxim 29 de desembre

Divendres passat, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i els presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre van mantenir una reunió de treball amb l’objectiu de coordinar les polítiques actives d’ocupació i el desenvolupament econòmic de les comarques ebrenques. En el marc d’aquesta trobada, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim —reforçant la proposta que també ha fet l’Ajuntament de Flix— va demanar la continuïtat dels plans d’ocupació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que durant tot aquest any 2020 permeten de la neteja, desbrossat i replantació d’algunes de les zones forestals i agrícoles cremades en l’incendi del juny del 2019.

A principi d’aquest any, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Flix van contractar seixanta-quatre persones a través dels plans d’ocupació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Així, al gener, el Centre d’Empreses de Flix va acollir els cursos previs de formació (de 100 hores) que van acabar al febrer. Des de llavors i fins al pròxim 29 de desembre els treballadors han contribuït a consolidar la prevenció d’incendis i la bona gestió de boscos i zones agrícoles.

Ara, però, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre es treballa perquè els plans es puguin allargar fins al 2021. “Hem iniciat converses amb el Departament, per valorar les possibilitats de mantenir el contractes. I en el cas que això no sigui possible, ens agradaria que com a mínim els treballadors puguin acabar el mòdul formatiu per obtenir el certificat de professionalitat de peó forestal”, ha explicat Gemma Carim. Aquest 2020, el Departament de Treball haurà invertit un milió sis-cents mil euros en els Plans d’Ocupació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: