Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’escriptor de Balaguer Francesc Puigpelat s’endú el 38è Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre

27 agost 2020 · Noticies

La novel·la ‘Sota la neu’ guanya el certamen més antic en llengua catalana a les Terres de l’Ebre, dotat amb 3.000 euros

Ahir al vespre, la façana barroca del Palau de Ca Don Joan de Vinebre va ser el teló de fons de l’acte d’entrega del 38è Premi Narrativa d’Ebre. Un acte en el qual l’escriptor de Balaguer Francesc Puigpelat es va endur el guardó amb la novel·la d’intriga ‘Sota la neu bruta’. El premi, valorat amb 3.000 euros, també inclou la publicació i promoció de l’obra amb l’editorial Cossetània. “És un text de gènere negre protagonitzat per dos matrimonis que queden aïllats per una tempesta de neu a la Molina. Hi ha un mort, i cal descobrir ha estat un accident o un assassinat”, va explicar Puigpelat com a síntesi del relat.

“El Premi de Narrativa Ribera d’Ebre és un premi consolidat a les Terres de l’Ebre i un referent cultural arreu dels Països Catalans, que té una vitalitat extraordinària on la literatura catalana que s’hi presenta té una excel·lent i envejable qualitativa”, va dir Rosa M Pros, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vinebre durant l’acte d’entrega del premi. Per la seua banda, l’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, va agrair la presència dels assistents que malgrat les mesures imposades pel control de la COVID 19, van omplir la plaça de l’U d’Octubre. I és que enguany, el coronavirus, va impedir que se celebrés el tradicional sopar d’entrega de premis. Durant el seu parlament, Carim també va ressaltar la importància de la cultura, en totes les seus vessants: “En aquests temps de confinament, els agents culturals han demostrat seny i seguretat”. A més, va aprofitar per sumar-se al manifest La cultura és segura, impulsat per diversos agents culturals del territori.

En aquesta edició, el jurat del premi ha estat format Sílvia Veà Vila, Helena Blanch i Jordi Montagut del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, a més de Raquel Estrada com a representant de l’editorial Cossetània i Rosa Maria Pros, regidora de cultura de l’Ajuntament de Vinebre. Entre tots ells han hagut d’escollir el guanyador d’entre cinc originals. El premiat, Francesc Puigpelat, ja havia rebut aquest guardó el 1994 per l’obra El país del fum i altres narracions.

Un premi de referència

El Premi de Narrativa Ribera d’Ebre és el certamen més antic en llengua catalana a les Terres de l’Ebre i un dels de més solera del país. Està organitzat per l’Ajuntament de Vinebre i patrocinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració d’ANAV i la Diputació de Tarragona. La vetllada d’ahir al vespre va acabar amb l’actuació del quartet vocal Ars Vocalis, amb un repertori d’obres que va anar des del Renaixement fins als nostres dies.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: