Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 500 nens i joves de la Ribera d’Ebre han gaudit d’activitats de lleure aquest estiu

7 agost 2020 · Noticies

L’oferta d’activitats educatives i d’oci han estat diferents, segons els municipis i les entitats organitzadores, però han tingut com a denominador comú els protocols que han permès garantir estrictament la seguretat sanitària i el major acompanyament emocional dels joves participants.

A finals de juny van iniciar-se les primeres activitats de lleure a diversos municipis de la Ribera d’Ebre. Aquest any però, amb més esforços per part dels diferents organismes i departaments implicats, especialment la Direcció General de Joventut, per posar a l’abast dels organitzadors els protocols i mesures preventives de la COVID-19 que permetessin desenvolupar amb seguretat les activitats de lleure dirigides a infants i joves després del període de confinament, i agraint també l’esforç d’ajuntaments, entitats i professionals del lleure per dur a terme les activitats.

Precisament per aquest motiu, dins de les activitats d’oci d’aquest estiu, les propostes dirigides a treballar l’acompanyament emocional dels més petits han estat més important que mai, ja que han contribuït a que infants i joves recuperin l’hàbit de la convivència presencial. Amb tot, més de 500 nens, nenes i adolescents han gaudit de l’oferta educativa i de lleure de la comarca.

Des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal s’han dut a terme les visites de seguiment i comprovació del Decret del lleure 267/2016 a les diferents activitats realitzades. Aquest any, a més de fer el seguiment del Decret, també s’han hagut d’atendre i incorporar totes les indicacions del Procicat i les recomanacions d’organització de la Direcció General de Joventut que es poden consultar a la següent pàgina web: http://www.estiuamblleure.cat/ca/inici/

Els casals, les colònies, les rutes i les acampades als nostres pobles

Un grup de 17 infants de diferents pobles de la comarca començaven les vacances d’estiu amb les colònies organitzades pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre a Mas Banyeres (Centelles) que van tenir lloc del 29 de juny al 3 de juliol. Van ser dies de convivència, d’experiències a la natura, com circuits pel bosc, tirolines i excursions, i també d’activitats multiaventura com, per exemple, malabars o jocs d’aigua, entre d’altres. Una combinació ideal per gaudir d’una intensa setmana fora de casa.

L’oferta d’activitats ha estat molt diversa en funció del municipi on ha tingut lloc i de les entitats organitzadores. Des d’opcions multi temàtiques amb diferents blocs d’activitats com les colònies d’anglès, de natura i de futbol a Rasquera, o les activitats lligades a la natura, la convivència i la implicació de Flix, fins a casals temàtics com el de Miravet sobre la papallona viatgera; els projectes sobre hàbits saludables als casals  d’Ascó i Móra la Nova; el projecte “salvem el Món” al casal de Móra d’Ebre o la descoberta i coneixement sobre els continents a la Torre de l’Espanyol. També s’han realitzat activitats amb la natura com a nucli temàtic central com seria el cas dels casals de Tivissa i Vinebre on han treballat la descoberta de l’entorn i la natura i als campaments de Llaberia.

Els casals i activitats de lleure d’estiu són una oferta educativa i d’oci consolidada al nostre país que, a més de ser un espai pensat per la educació i l’entreteniment d’infants i joves, representen també una oportunitat d’ocupació per als joves formats en el món del lleure com són els monitors o directors.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: