Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre demana a la població extremar la precaució i seguir sempre les mesures sanitàries establertes

30 juliol 2020 · Noticies

Donat que en els darrers dies s’han detectat diversos casos positius de coronavirus a la comarca de la Ribera d’Ebre, el Consell Comarcal recorda que és imprescindible seguir totes les mesures de prevenció recomanades ja que són l’única garantia per poder evitar nous contagis de COVID-19.

Mesures bàsiques i essencials

Es recorda que hi ha tres mesures que són essencials, que tothom ha de seguir, tingui o no contactes amb altres:

  1. Rentat de mans abans i després de tocar i fer qualsevol cosa
  2. Mantenir una distància física de 1.5 metres amb altres persones
  3. Portar mascareta, sobretot quan no puguem mantenir la distància física

 

 

 

 

 

 

La mascareta s’ha de portar posada, tapant la boca i el nas, no s’ha de treure per parlar i no s’ha de tocar amb les mans perquè pot estar infectada.

També cal que reduïm els nostres contactes, fem trobades en grups petits i estables.

 

Mesures d’aïllament

En els casos d’aïllament és imprescindible seguir correctament les mesures per aturar nous contagis. Les persones positives de la COVID-19 i els seus contactes, hauran de seguir els protocols establerts:

  • Tota persona diagnosticada de COVID-19 ha de fer aïllament a casa durant 14 dies. Aquesta persona ha d’estar aïllada en una habitació separada de la resta de persones de la casa i fer servir un lavabo diferent.
  • Tothom a qui li notifiquin que és un contacte directe d’una persona positiva, ha de fer un aïllament a casa de 14 dies i contactar amb el CAP o el telèfon 061 si té símptomes. (No tenir símptomes o fer la PCR i que surti negativa, no eximeix a la persona de mantenir l’aïllament i l’haurà de complir durant 14 dies).

 

Es pot consultar tota la informació sobre el coronavirus al web del Departament de Salut.

Des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre fem de nou una crida a la responsabilitat col·lectiva i col·laboració davant d’aquesta situació. Això és cosa de tots, protegint-me a mi, protegeixo als altres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: