Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Premi llibresebrencs.org reconeix el talent literari dels joves de les Terres de l’Ebre

1 juny 2020 · Noticies

Enguany hi han participat 23 relats, entre els quals han predominat temes vinculats a la pandèmia i la crisi sanitària del coronavirus

Aquest cap de setmana, en el marc de Litterarum Móra d’Ebre i de Fira de Llibres Ebrencs —que s’han celebrat en un format digital— s’han entregat dels guardons de la dissetena edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet, destinat a joves de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat. Els premis impulsats per Servei Comarcal de Joventut de la Ribera d’Ebre estan dividits en quatre categories (segons l’edat dels participants) a raó de dos premis per categoria: el premi del jurat, dotat amb 150 euros, i el premi de votació popular a través de l’APP Wattpad, dotat amb dos vals de Xanascat. Els guanyadors de l’edició 2020 han sigut els següents:

CATEGORIA A (fins a 15 anys)

Premi Jurat: Agnès Pellisa de Rasquera amb ‘Una vida’.

Premi popular: Ona Launes de Tortosa amb ‘Jo i el món’. 

CATEGORIA B (de 16 a 22 anys)

Premi popular: Roger Flores de Xerta amb ‘Un destí escrit’.

PremiJurat: Aaron Gerard Monté d’Ascó amb ‘L’abadejo de les papes’

CATEGORIA C (de 23 a 29 anys)

Premi popular: Judit Ramon de Xerta amb ‘Decisions’.

PremiJurat: Lua Garceran de Móra la Nova amb ‘Gàbia lliure’.

CATEGORIA D (més de 30 anys)

Premi popular: Raquel Sánchez de Flix amb ‘Sóc aquí’.

PremiJurat: Cinta Pérez de Xerta amb ‘L’illa de Buda i els seus colons’

En l’edició d’enguany s’hi han inscrit vint-i-tres relats. “És un gran goig constatar que hem estat capaços d’adaptar-nos a la realitat de la pandèmia i que l’escriptura hagi servit als joves de les Terres de l’Ebre per gestionar millor el moment que vivim”, va explicar Gemma Carim en l’acte virtual d’entrega de premis. I és que la crisi del coronavirus ha deixat petjada en els textos que s’han presentat a concurs. Molts dels relats feien referència a la crisi del coronavirus, però també a altres problemàtiques que preocupen els joves, com per exemple el despoblament”, afegia Joan Barberà, coordinador territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre. Maria Rodríguez, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Móra d’Ebre va destacar la importància d’aquests premis “per fomentar el talent literari del nostre territori”.

Els darrers mesos, des de l’organització del certamen s’ha incentivat els alumnes de 4t d’ESO de la Ribera d’Ebre a participar-hi a través d’un curs d’escriptura que ha impartit Albert Guiu, escriptor de Flix, professor de llengua i literatura castellana, i poeta de trajectòria consolidada i guardonat amb el Premi Marià Manent i Premi Miquel Martí i Pol. De fet, tots els participants al Premi Llibresebrencs.org diposaran d’una anàlisi personalitzada del seu relat per part de Guiu, amb l’objectiu de millorar la seua tècnica narrativa.

Tots els relats es poden llegir a través al web https://www.wattpad.com/story/215314070-premi-llibresebrencs-2020. De fet, aquesta ha estat la plataforma des de la qual s’han gestionat els vots del Premi Popular, obert a tots els usuaris de la xarxa. “El web ha tingut més de 4.000 visites i hi ha relat que han acumulat més de 300 vots”, resumia Mireia Grangé tècnica del Servei Comarcal de Joventut de la Ribera d’Ebre. Enguany, per primera vegada els textos guanyadors seran enregistrats als estudis de Ràdio Móra per poder ser distribuïts en format sonor a les xarxes socials del Consell Comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: