Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Col·legi de Psicologia posa un telèfon d’assessorament per a la ciutadania pel confinament pel covid

23 març 2020 · Noticies

S’implementaran eines per acompanyar les famílies i s’oferirà suport emocional per gestionar l’estrès i els conflictes que pugui generar el confinament per l’epidèmia del coronavirus

La crisi generada per l’epidèmia SARS-COVID19 i el confinament obligatori de la ciutadania pot agreujar situacions d’estrès habituals que viuen les famílies: parelles en procés de separació, transicions difícils, possibles conflictes intergeneracionals, dificultats per establir normes i límits, situacions de conflicte amb adolescents, situacions de desgast relacional, amb deteriorament dels llaços amb la comunitat o solitud no desitjada, sobrecàrrega per afrontar el rol parental, etc.

Per tot plegat, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya en coordinació amb l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (SBAS) dels ajuntaments i els Consells Comarcals han reforçat el servei telemàtic de suport psicològic gratuït a la ciutadania. El telèfon habilitat per l’assessorament del Col·legi de Psicologia  és el 659 584 988. Qualsevol persona que ho necessiti el pot fer ús. Si detecteu qualsevol situació de vulnerabilitat al vostre entorn podeu adreçar-vos al Consell Comarcal al Serveis Bàsic d’Atenció Social al telèfon 977 40 18 51 (de 9.30 h a 13.30 h) o a acciosocial@riberaebre.org.

Es posarà especialment èmfasi en l’atenció als col·lectius més vulnerables i es garantirà el servei per la via del telèfon o la videoconferència, si és possible. El servei tindrà per objectiu:

– Assessorar les famílies per reduir la situació d’estrès que pot generar el desconeixement i les possibles informacions errònies.

– Facilitar a les famílies recursos lúdics i culturals els quals podran accedir de manera virtual per tal de reduir l’avorriment o l’estrès que pot implicar l’aïllament al domicili.

– Donar recursos pedagògics i informació sobre com abordar la situació amb els infants, els adolescents i les persones grans, adaptada a cada situació particular.

– Impulsar la creació de reunions de grups virtual de 8-10 famílies, amb l’objectiu d’oferir un acompanyament grupal terapèutic o socioeducatiu per mitigar l’aïllament i compartir recursos i experiències (només en casos que sigui possible).

– Posar-se a disposició dels professionals dels Serveis Socials per tal de donar suport sobre parentalitat o qualsevol qüestió relacional que els professionals ho requereixin.

Si en l’atenció a les famílies es detecten casos greus o situacions que no podem atendre (violència masclista, necessitats materials d’urgència, etc.) s’informarà els agents derivants i als especialitzats referents del territori per tal que sigui atesa l’emergència social.

Trobareu més informació al web del Col.legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: