Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La transformació digital del món rural focus de l’ SmartCatalonia Challenge 2020

13 març 2020 · Noticies

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre i Terra Alta (CIS) participa en la presentació de la sisena edició del concurs, que premiarà amb 10.000€ les 3 millors propostes tecnològiques per solucionar reptes del món rural

L’edició d’enguany de l’SmartCatalonia Challenge, concurs d’innovació oberta promogut pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública que té com objectiu incentivar les pimes i startups tecnològiques a crear solucions que responguin a les necessitats de municipis i entitats del país, es centra per primer cop en la transformació del medi rural, sortint així de l’àmbit urbà en què s’havia focalitzat fins ara.

En aquest sentit, la iniciativa compta amb la col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), xarxa regional de desenvolupament rural de Catalunya que persegueix dinamitzar el món rural, qui en aquesta ocasió ha definit els 5 següents reptes de l’SmartCatalonia Challenge 2020:

  • Circuits i alimentació de proximitat. Com afavorir la venda de productes agroalimentaris locals, artesans i de qualitat dels petits productors catalans.
  • Transport i mobilitat rural. Com afavorir la mobilitat de la població rural per accedir a béns i serveis bàsics.
  • Qualitat i servei sanitari quotidià. Com oferir atenció sanitària no urgent a distància per a la població rural.
  • Relleu rural, noves i velles oportunitats. Com afavorir el relleu generacional en entorns rurals per evitar el despoblament, entre d’altres.
  • Perfils qualificats per entorns rurals. Com facilitar la cerca i captació de perfils qualificats en empreses rurals.

La sisena edició de la iniciativa es va presentar el passat dijous dia 5 a la Sala d’Actes del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), dia en que es va obrir la fase competitiva que anima a pimes i start ups tecnològiques a dissenyar i proposar solucions tecnològiques i aplicacions mòbils que afavoreixin el desenvolupament rural. La presentació va comptar amb la participació de Begoña Garcia Barco, gerent del CIS, que es va centrar en explicar el repte de captació de talent qualificat en les empreses del territori i qui va destacar la importància que una iniciativa de la magnitud de l’SmartCatalonia Challenge posi focus en el territori rural i les seves problemàtiques actuals pel que fa al desenvolupament.

Els interessats ja es poden inscriure a la pàgina web del concurs i podran presentar propostes fins el 22 de maig. Posteriorment, un jurat pre-seleccionarà les propostes que competiran a la final que es celebrarà al mes de juny, d’entre les quals sortiran els 3 guanyadors que rebran premis per valor de 10.000€. Els guanyadors podran fer una prova pilot de les seves solucions, a més de presentar les propostes a l’Smart City Expo World Congress 2020 que se celebrarà a Barcelona el mes de novembre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: