Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Festa de la Clotxa torna a Móra la Nova després d’haver fet parada a tots els pobles de la comarca

10 març 2020 · Noticies

Diumenge 15 de març la festa donarà el tret de sortida a les jornades gastronòmiques que s’allargaran fins al 12 d’abril

El Mas de la Coixa ha estat l’espai escollit per a la presentació de la 17ª edició de la Festa de la Clotxa que tindrà lloc el 15 de març a Móra la Nova. El municipi viurà de nou aquesta festa de referència comarcal, després que tots els pobles de la Ribera d’Ebre l’hagin acollit. I és que l’any 2003 ja s’hi va celebrar la primera edició.

L’Alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné i Rovira, ha posat èmfasi en els inicis i la historia de la Festa, “avui hem triat el Mas de la Coixa perquè històricament ha estat una cruïlla de camins, lloc on el 2002 es va gestar l’embrió de la Festa de la Clotxa per part de la iniciativa privada que volia recuperar un plat típic de la zona. Va ser al 2003 quan, amb el suport del Consell Comarcal, es va tirar endavant aquest esdeveniment revulsiu de l’economia i el turisme de la comarca, que avui té un impacte més enllà de la Ribera d’Ebre”.

Laura Griñó, regidora de Turisme, ha presentat el programa de la Festa de la Clotxa. A les 10h començaran els actes al davant del pavelló Firal amb l’animació del grup de grallers Pirates de l’Ebre. “Es continuarà amb el pregó de la festa a càrrec de Julio Monfort, membre de la Comissió de la Fira de Móra la Nova, i el repartiment de les clotxes a les 11h. La jornada finalitzarà amb un concert de la cantautora ebrenca Montse Castellà”, ha explicat. Per la seua, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha destacat que la Ribera busca “sumar sinergies fent de la comarca un referent en el turisme del territori en aquesta època, coincidint amb la floració” i ha animat a la gent a visitar la comarca els mesos de març i abril.

La Festa de la Clotxa serà l’inici de la presència de la clotxa a la comarca a la qual la seguiran les jornades gastronòmiques durant les quals deu restaurants d’arreu de la comarca incorporen a cartes i menús aquesta tradicional recepta de pagès tant arrelada al territori, tant en la seva versió original com a través de diverses adaptacions de la mateixa. Més informació i compra de tiquets per la Festa de la Clotxa al  web https://www.moralanova.cat/ i a l’Ajuntament. També el dia de la Festa a la carpa del Consell Comarcal fins esgotar existències. Preu del tiquet 4€.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: