Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

‘La Ribera en flor’ es consolida amb noves experiències als camps d’arbres fruiters

26 febrer 2020 · Noticies

Una desena de pobles de la Ribera d’Ebre se sumen a la iniciativa que l’any passat va atreure més de mil turistes

Aquest cap de setmana, la Ribera d’Ebre donarà el tret de sortida a la ‘La Ribera en flor’, una iniciativa coordinada pel Consell Comarcal per vehicular les activitats turístiques vinculades a la floració dels arbres fruiters. “Els darrers anys hem esdevingut un referent a Catalunya en la promoció de recorreguts pels camps de presseguers, albercoquers, pruneres i presseguers en època de floració. Un turisme vinculat a la natura, el paisatge i la gastronomia que a la vegada reivindica la vida de pagès i la producció agrícola del nostre territori”, ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

Carim ha fet les declaracions en la roda de premsa que s’ha celebrat aquest matí en els camps de presseguers que voregen l’ermita de Sant Pau de Móra la Nova —un dels punts de la comarca on s’han programat activitats— i que ha reunit representants dels ajuntaments i de les empreses de serveis turístics vinculades al projecte. I és que els darrers sis anys, l’interès per la floració no ha fet més que créixer. Enguany s’hi han sumat nou pobles (Ascó, Vinebre, 

Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Tivissa) que durant les setmanes vinents organitzaran rutes guiades a peu, en bicicleta o en carro pels camps, que es combinaran amb la visita altres atractius de la comarca: tastos de vi i d’oli, recorreguts pels espais de la Batalla de l’Ebre i pel patrimoni arquitectònic.

De moment, el programa contempla activitats fins al darrer cap de setmana de març, malgrat que l’oferta es pot allargar en funció de la meteorologia i els tempos de la floració: els ametllers són els primers a treure flor; els presseguers, albercoquers i pruneres, continuen el procés, i els cirerers clouen la funció. Tot un espectacle cromàtic que dura gairebé tres mesos, normalment fins a principis d’abril. L’actualització de les activitats estarà disponible al web www.turismeriberadebre.org on també s’hi pot trobar un mapa amb els punts de la comarca més adients per a l’observació dels arbres florits. Així i tot, com que els camps de conreu són de propietat privada, les rutes s’han de fer amb guia mitjançant alguna de les activitats programades. L’any passat un miler de turistes van participar en alguna de les activitats programades, pensades principalment per al públic familiar i que s’ofereixen a un preu d’entre 3 i 15€ per persona, en funció de la ruta i les necessitats logístiques de cada ruta (lloguer de bicicleta).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: