Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Vint-i-set empreses de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre opten als ajuts LEADER de desenvolupament rural

13 febrer 2020 · Noticies

La partida prevista per a aquesta convocatòria és de 665.000 euros, a repartir entre els projectes de les dues comarques

Fomentar inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals. Aquest és l’objectiu dels ajuts LEADER de desenvolupament rural de la Unió Europea. En la darrera convocatòria de les subvencions que va acabar el 15 de gener i que correspon encara a l’exercici del 2019, s’hi han presentat vint-i-set empreses i entitats (8 de públiques i 19 privades) de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. D’entre les 19 de privades, n’hi ha un 57% que són empreses de serveis, un 16%, empreses del sector de la restauració i hoteleria i un 27% del sector agroalimentari. Totes elles han presentat projectes amb una inversió mínima de 12.000 euros sense IVA i amb el compromís que l’activitat es mantindrà durant cinc anys.

Un cop tancada la convocatòria, l’ajut sol·licitat s’enfila a 1.591.264,40 €. Com que la dotació pressupostària del programa LEADER d’aquesta convocatòria és de 665.047,32 €, s’ha obert un procés de valoració dels projectes per unes comissions d’elegibilitat i tècniques que decidiran quins són els projectes que, finalment, podran rebre els diners. La resolució es donarà a conèixer al juny. Aquests ajuts, gestionats pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre i Terra Alta (CIS), generen un efecte multiplicador al territori, ja que per cada euro de despesa pública, aproximadament s’acaba invertint el triple en despesa privada. A més afavoreixen la creació i el manteniment de llocs de treball al territori rural.

23 milions d’inversió generats a Catalunya

En l’àmbit català, s’hi han presentat 419 sol·licituds, d’entre les quals es calcula que se’n validaran 250, que generaran uns 23 milions d’euros en inversions, 200 llocs de treball directes i 1.000 d’indirectes. Aquesta convocatòria, els ajuts destinats a tot el conjunt de Catalunya sumen un import de 7.666.666 euros, cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu d’aquests ajuts és fomentar inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. Estan adreçats, per exemple, a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i PIMEs, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: